Witam
Krótka nieobecność na forum – mały nawał w pracy i między czasie literatura (trzeba coś poznać by muc się wypowiadać)
Button, Jasiek90, dervu – Faktycznie, przerobiłem Azjatów (wniosek – nie) i powróciłem do modeli europejskich.
90% mojego zainteresowania skierowane jest na samochód nowy (powód: doświadczenie lat - trafię na bubla z wysokiej półki będzie bublem, nowe i użytkowane przeze mnie będzie zadbane i o ile nie trafie w bubla nie będzie nim).
F i polski stereotyp – dość trudno go przełamać obracając się w kręgu fanów vw – myślę że gdy bym miał do dyspozycji dużo większą kasę to audi ale!!!
Obecni e
I. Renault Fluence 1.6 110KM – pozytywnie oceniane oprócz wytrzymałości lakieru i mocy silnika,
(priorytet: auto w miarę rodzinne, wygodne, dotrzeć do celu 15 min. później nie sprawia mi różnicy) fakt że auto jeszcze młode i nie sprawdzone pod względem wieku.
II. Peugeot 308 – też w większości pozytywne (szczególnie ekonomiczna jazda),wrażenia kierowcy i pasażera obok - bardzo pozytywne (samopoczucie), tylnia kanapa ?!?!. W tym tygodniu umówiony jestem na jazdę (nie salonową ale z użytkownikiem). Opisze wrażenia i ocenę o ile jest zainteresowanie, a nawet bez, też opiszę.
III. Dacia Duster 2x4 (nie
4x4 – brak wykorzystania). Wyróżnia się stylistyką zewnętrzną jak na taniego suv . Nie wypowiadam się o dalszych wadach czy zaletach – za młode, trzeba siąść przetestować – i to zrobię (o ile się nie mylę znajomy z branży posiada to „cudo”). Jako humor – zauważyłem to autko jak kobieta (atrakcyjna) zaliczyła krawężnik (zdziwienie dla czego?) eureka – wyposażenie bardzo pozytywne.
IV Citroen c4 – analizuje
Mam do podjęcia decyzji jeszcze około 3 tygodnie ( nie da się przesunąć na rok 2012.)
Button opisz bardziej szczegółowo swoje obserwacje dotyczące C4.