Samochód osobowy/względnie komfortowy 6-8tyś

03 Gru 2011, 15:07

Witajcie poszukuję samochodu względnie wygodnego, w kwocie do 8tyś. Przeglądałem podobne tematy, jednak obracają się one wokół samochodów pseudosportowych dla młodego/gniewnego.
Najchętniej benzyna (z gazem, bądź do założenia instalacji) diesel... raczej nie. Sedan, hatchback, i inne wynalazki jak najbardziej. Spalanie do 14l gazu.
Moje propozycje, lista przydługa dlatego chętnie bym ją za waszymi radami zmniejszył.
Fiat:
Bravo/brava/marea
Daweo
Lanos/Leganza?
Opel
Frontera a/b
Omega b
Astra II
Vectra
Najchętniej Grand Chgeeroki jednak to spalanie...
Może macie inne propozycje?
hektor
Początkujący

Auto: Poszukuję <help>

03 Gru 2011, 19:02

Z Leganza moze byc ciezko kupic jakas fajna, Nubire szybciej. Lanos to ch.. a nie komfortowy samochod, male i twarde. Vectre tez spokojnie kupisz jakas 97-98, Lagune I tak samo. 406 tez kupisz, a dosc przyjemnie sie powinno tym jezdzic, z mniejszych to Focus tak samo przyjemnie sie prowadzi. Fiat Marea tez jak najbardziej tak. A Jeepa z takim budzetem, to kupisz w bardzo to bardzo tragicznym stanie... Fronetere tez odpusc, w ogole terenowe, to nie ten budzet.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

04 Gru 2011, 19:32

Może ktoś coś więcej powiedzieć o Nubirze I? Czy warto się za nią brać? Jedyne co wiem to, że lubi trochę spalić - ale to nie problem.
krzychu90

04 Gru 2011, 20:47

miałem i nie polecam ,wkleje ci posta którego napisałem na innym forum:

Nareszcie pozbyłem się tego złoma.Dodam samochód kupiłem od sąsiada który za 7 lat zrobił nim niecałe 90 tyś i to jest pewne w 100%.Ja zrobiłem nim 30 tyś żadnych szaleństw 60% to jazda do pracy 30% wycieczki z rodziną 10% wyjazdy na hokej jako kibic:) przy 100 tyś poszła przekładnia regeneracja 1,2 tys zł rozrząd 500 zł później zawieszenie 1 tys zł łaczniki stabilizatora co 8 tyś trzeba wymienić bo inaczej opony do wymiany nie wiedząc o tym musiałem wymienić prawie nowe bo zebrało krawędzie tarcze hamulcowe tarczobebny szczęki 150 zł linka hamulca ręcznego wysprzęglik sprzęgła po 110 tyś km poszła uszczelka pod głowicą wymiana wszystkich uszczelek silnika pomy wody termostatu znów 1 tyś zł,119000 tys km szyba elektryczna cały mechanizm,autoalarm spiecie cały układ wydechowy 800 zł dodam że przy zakupie założyłem gaz bo inaczej bym zbankrutował tankując ten samochód spalanie w lecie 15 nawet 16 litrów - wiadomo klima na full bo inaczej cięzko schłodzić taka dużą fure bo ma słabą wydajnośc tej klimy w zimie 15 - 16 litrów bo do pracy nie zdążył się rozgrzać bo mam 10 km no i wiecznie ximno bo słaba nagrzewnica jak dojęrzdżałem pod prace to akurat zaczeło dopiero letnie powietrze z nadmuchu lecieć.Jedynie co mnie nigdy nie zawiodła w trasie ale przy przebiegu z mojej strony 30 tyś to żadna rewelacja.NIGDY WIĘCEK KOREAŃSKICH AUT.Stanowczo odradzam każdemu ,chyba że majsterkowiczom bo części w większości tanie,chodz niektóre moga zaskoczyć niemile

ogólnie jak chcesz się coś dowiedzieć o danej marce polecam to: [link do autocentrum.pl wygasł]
stasiu1971
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

04 Gru 2011, 22:34

Dzięki za opinię i link. Aczkolwiek opinie z podanej przez Ciebie strony wypadają w większości korzystnie na rzecz tego autka. Być może miałeś pecha trafiając akurat na ten egzemplarz.
krzychu90

06 Gru 2011, 21:00

Z tych co wymieniłeś to bym sie zastanawiał tylko nad astrą, omegą i vectrą. A dodając swoje to jak chcesz autko sportowe to polecam volkswagena corrado, a jak wolisz coś niezbyt sportowego to możesz popatrzyć za hyundaiem pony albo troche wiecej poszukać za peugeotem 406
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Dane na temat BMW X7 - poznaj najważniejsze informacje
    BMW to marka, która zasłynęła przede wszystkim z uwagi na swoje sportowe limuzyny oraz klasyczne sedany. Pojazdy te szybko zostały okrzyknięte mianem doskonałych i niezwodnych w każdym calu. Obecnie jednak BMW zdecydowało ...

07 Gru 2011, 10:28

No omega fajne auto,naprawdę wygodne, siedzenia mięciutkie,dużo miejsca tylko szkoda że tak koroduje :)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)