REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mike1735 napisał(a):stereotypy, stereotypy, jeszcze więcej stereotypów i polskiego myślenia
dzida napisał(a):a znalezienie auta z przebiegiem poniżej pół miliona bez większej stłuczki jest praktycznie nie możliwe.
Na prawdę? Ja bym za darmo nie chciał.. Zresztą nawet motozakup pisał że nie są to dobre silniki.kkamykk napisał(a):Gdybym brał pod uwagę używane, to z pewnością kupiłbym dwuletnie A4 w TFSI.
Zawias i tak się sypnie ale fakt faktem w DE każde dobre auto jest droższe niż w PLkkamykk napisał(a):Kup B5 za 3-3,5 tyś. euro w Niemcowni, to pohasasz jeszcze z 5 lat i będziesz wychwalał pod niebiosa, tak jak francuskie jaja.
kkamykk napisał(a):Gdybym brał pod uwagę używane, to z pewnością kupiłbym dwuletnie A4 w TFSI.
kkamykk napisał(a):A wiesz dlaczego? Bo to auta trwałe, które służą tak długo, aż wyeksploatują się, albo aż ktoś je rozbije.
dzida napisał(a):Dlatego, że polaczek jest głupi i kupi zmęczonego passata zamiast coś ładnego, bo to passat król wsród polaczków czyli... tanie części i wysoka awaryjność ale przecież są... tanie części.
Z tym że taki Pasat B5 reprezentuje sobą mniej niż moje Mondeo czy Vectra B więc nie widzę powodu by przepłacać.. Zresztą jest jeszcze Accord VI, Aven I, Carisma.. Dużo aut mógłbym podać lepszych od Passka..kkamykk napisał(a): Niestety jak chcesz mieć ładne Audi/VW to musisz się liczyć z tym, że to kosztuje.
Pożyjemy zobaczymy..kkamykk napisał(a):Kilka osób w mojej pracy jeździ A4/A6 w TFSI i jakoś prócz "szajsowatego" multitronica nie narzekają.
kkamykk napisał(a):Psiocz dalej na niemieckie auta naprawiając francuskie
kkamykk napisał(a):Kilka osób w mojej pracy jeździ A4/A6 w TFSI i jakoś prócz "szajsowatego" multitronica nie narzekają.
dzida napisał(a):Np. w Audi/VW silniki TFSI/TSI w ramach downsinzingu lub skrzynie DSG sypiące się po 150tys. Mogę Ci zagwarantować, że po 100tys. żaden silnik nie trzyma serii, a DSG wymagać będzie pierwszych ingerencji.
kkamykk napisał(a):w 1.6 HDI na dokładkę TURBO
kkamykk napisał(a):Citroen C5 to zawieszenie pneumatyczne, które choć mega wygodne, to na polskich drogach mało trwałe, a w naprawie drogie
dzida napisał(a): Najlepszym przykładem jest Honda gdzie płacisz za jakość, której nie uświadczysz w VW.