8 tyś na diesla

20 Paź 2010, 18:49

kafe466 napisał(a): natomiast zaciekawiła mnie ta honda accord, to jest to samo tdi co w wolsvagenach??

niee Panie, Accorda z Dieslem odpuść bo tam siedzi silnik Rovera, jeżeli mowa o 2.0 TDI w hondzie V (ale pewno tak za taką kasę), silnik raczej kiepski, kiepska pompa wtryskowa, awaryjny.
Jeżeli ma być honda to tylko z silnikiem benzynowym, świetne silniki które sie nie psują.

[ Dodano: 20 Październik 2010, 19:56 ]
kafe466 napisał(a):wracając to tematu sporo osób odradza mi diesla w tej cenie po będę musiał w niego włożyć drugie tyle jak sprawdzić taki samochód czy silnik jest jeszcze w miarę ok? może jeszcze ktoś powie mi coś o carismie i tym silniku td? może ktoś ma volvo z tym silnikiem, podobno volvo s40 i carisma to bliźniacze samochody? ewentualnie jeszcze jakieś propozycje :grin: mile widziane

moja jest taka że nie pchaj się w diesla za 8tys. za w miarę dobrego diesla trzeba położyć minimum 20 000zł i mieć w rezerwie jeszcze z 5 000 na wszelki wypadek, jak będziesz miał tyle to wal do mnie na PW, mam nawet takiego dieselka do sprzedania.-przynajmniej na tą chwilę, za 8000zł kup jakąś benzynę, może benz+LPG i możesz jeździć.
Pozatym patrząc na ceny ropy to wcale iesel nie wychodzi teraz tak korzystnie, a eksploatacja diesla jest o wiele wyższa niż benzyny.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

21 Paź 2010, 11:43

xantia jakoś mi nie podchodzi i ta ich pneumatyka. no to teraz już nie wiem pchać się w tego diesla czy nie? teraz śmigam trochę vento td i super mi się tym jeździj autko z 94 roku przebieg prawie 300tyś a silnik żyleta sam bym sobie takiego kupił ale żonie nie podchodzi. jaki silnik byście polecili pod gaz w tej cenie? dobrze by było jak by to była w miarę prosta konstrukcja 8-zaworowa nie żadne 16v najlepiej z wtryskiem jedno punktowym albo nawet gażnikiem :grin:
kafe466
Początkujący

Miejscowość: wawa

21 Paź 2010, 11:55

A co byś powiedział na to [link do oferty na Allegro wygasł] przy czym zaznaczam że tutaj jest 16zaworówka ale dobrze znosi gaz bo ogólnie silniki daewoowskie są stworzone niemal pod lpg,praktycznie na każdym silniku nie powinno być problemów.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Paź 2010, 19:10

hmm. w daewoo nie siedzą silniki opla? czy one takie dobre do gazu to nie powiedział bym i olej lubią, jak coś z daewoo to lanos 1,5 8v ewentualnie tico :lol:
co myślicie o takich okazjach i o tym silniku? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kafe466
Początkujący

22 Paź 2010, 19:34

kafe466 napisał(a):co myślicie o takich okazjach

Auto za pół ceny - hmm... Opcje są 2: albo dostajesz kilka almer w jednej albo jedną ale nie dojedziesz nią do domu...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

22 Paź 2010, 19:35

Nie,nie są to silniki Oplowskie,jest to oddzielna konstrukcja.Lubią olej :shock: pierwsze słysze.Nie są dobre do gazu?A może powiesz dlaczego bo strasznie mnie to ciekawi.A co do Almery to ją sobie odpuść odrazu bo za te pieniądze to nic dobrego napewno nie będzie i nie wierz w te okazje z allegro..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi S8 Samochodem Roku Playboya 2012 - Luksus i Sport
    Audi S8 zwyciężyło w kategorii "Luksus i Sport" w tegorocznym plebiscycie Samochód Roku organizowanym przez magazyn Playboy. Tegoroczna edycja była już dziewiętnastą. Jak co roku, jury złożone z autorytetów ...
    Widzisz wypadek? Nie bądź gapiem!
    Kiedy na trasie, którą przejeżdżamy, wydarzy się wypadek, wielu kierowców zwalnia, by przyjrzeć się miejscu zdarzenia, a nawet je sfotografować czy sfilmować. Może to utrudnić pracę osobom udzielającym pomocy, ...

22 Paź 2010, 20:20

oddzielna konstrukcja to znaczy trochę uproszczona zdaję się? jak by nie było na licencji GM. ecoteki w oplach uwielbiają olej norma podawana przez producenta to jest 0,7 litra na 1000km :shock: . założony w Polsce gaz do takiej 16-nastki to najczęściej jakaś słaba 2-gen na śrubę plus emulator sondy lampa co daje efekt wypalania zaworów i jeszcze większych problemów z olejem. ale akurat przyznam szczerze że leganza mi się w środku zajebiście podoba chyba projektował ją jakiś Włoch :smile:
ogólnie to na ten moment jestem za tą carismą co wam pokazywałem albo poszukam jakiegoś nisana primery P11 2,0td co sądzicie? w niedziele może wyskoczę do Słomczyna na giełdę, warto tam jechać z 8 tyś? znalazł bym tam coś w miarę? orientuję się ktoś.
kafe466
Początkujący

22 Paź 2010, 20:33

kafe466 napisał(a):norma podawana przez producenta to jest 0,7 litra na 1000km

Poczytaj normy innych producentów - możesz się zdziwić...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

22 Paź 2010, 20:55

no ale w oplach w 16-tkach to jest prawdziwa plaga. proszę bardzohttp://forum.vectra-unlimited.pl/showthread.php?t=25934 takich tematów jest pełno na forach vectry i opla, pewnie omegi i astry tak samo
kafe466
Początkujący

22 Paź 2010, 21:34

W większości aut tak samo jest.
Barol
Awatar użytkownika

23 Paź 2010, 09:05

Ta norma zużycia to zabezpieczenie się przed robieniem silnika na gwarancji - bo jeśli normę silnik przekroczy to najczęsciej już poważny remont.
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

23 Paź 2010, 15:56

Powiedzmy że nawróciłem się na JTD co myślicie o takim fiaciku?
[link do oferty na Allegro wygasł]
kafe466
Początkujący

23 Paź 2010, 16:05

Powiem tak:
-cena coś za niska,Maree z tych roczników w db stanie można kupić za ok.10tys.zł.
-przebieg skręcony napewno
-tylna klapa coś mi sie nie podoba (tak jakby opadła na dół)
-auto standartowo picowane na sprzedaż (komora silnika jak w nowym aucie)
-książka serwisowa coś za nowo wygląda
Barol
Awatar użytkownika

24 Paź 2010, 11:42

to może ten? [link do oferty na Allegro wygasł]
co możecie powiedzieć o takim fiaciku?
kafe466
Początkujący

24 Paź 2010, 12:12

No ten wygląda ładnie,myśle że możesz obejrzeć.
Barol
Awatar użytkownika