8 tyś na diesla

24 Paź 2010, 16:33

byłem widziałem i opowiem. więc tak, na przednim zderzaku jak by był lakier popękany od czego to może być? jest spora w gniotka na masce, tak jak by upadło coś ciężkiego i wokół tej w gniotki jest także lakier popękany i trochę odpryśnięty, silnik pali ładnie trzyma równo obroty, klakson do zrobienia, coś z przednimi hamulcami przy hamowaniu jak by odgłos metalu choć człowiek mówi że klocki jeszcze ok. może nie klekocze ja stary diesel ale słychać że to dizelek. byłem gotowy go wziąć za 8 tyś ale człowiek chce za niego 8,5 tyś i ani grosza mniej. no nic szukam raczej dalej, albo się z tym prześpię.
kafe466
Początkujący

Miejscowość: wawa

24 Paź 2010, 17:06

Co do tej maski to u mnie przed Lanosem było Uno,kupiliśmy go z małą wgniotką na masce (jakieś 2x5cm) i nic z tym nie robiliśmy i tak był użytkowany.Ogólnie to tragedi nie ma więc ja bym sie z tym przespał i sie nad nim mocno zastanowił bo może jednak warto.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Paź 2010, 07:59

no dobra, w sumie taka marea by mi nawet pasowała ale może się zastanowić nad tą pierwszą jeszcze. kolega baron91 napisał że kręcony przebieg ale wydaje mi się że w 8-letnim aucie 140 tyś to bardzo realny przebieg (trochę ponad 17 tyś rocznie)sam więcej nie robię. auto niby odpicowane ale jak się chce sprzedać to należało by trochę odpicować. papiery faktycznie jak by za świeże, można jakoś sprawdzić autentyczność takich papierów? czy jak by podpiąć samochód pod diagnostykę można by było sprawdzić czy przebieg nie był kręcony? trochę daleko mam pewnie z 200km ale jak nic nie znajdę jeszcze w pobliżu to się może przejadę :grin: swoją drogą przeglądając ogłoszenia wydaję mi się że w mazowieckim są dość wygórowane ceny z porównaniu z innymi województwami.
kafe466
Początkujący

25 Paź 2010, 08:30

Jeśli auto by było krajowe to w przebieg można by bylo uwierzyć ale on jest sprowadzony więc na zachodzie nikt takich przebiegów nie robi,tam auta mają zwykle po 300tys.km lekko.Pozatym tak jak pisałem auto prawdopodobnie dostało w tyłek co zresztą widać.Ja bym osobiście unikał picowanych aut bo potem tylko będzie o nigdy go już nie kupie bo mi sie cholernie psuł itp.Realny przebieg będziesz miał ciężko sprawdzić,zresztą po kierownicy widać że to nie jest autentyczny przebieg (troche już jest powycierana).Osobiście wybrał bym tą drugą Maree co pokazałeś bo wydaje sie być pewniejsza no i chyba nawet polski salon był więc przebieg i realny może być.Aha no i ta pierwsza Marea wyjdzie Ci i tak drożej bo do ceny musisz doliczyć jeszcze opłaty rejestracyjne w kraju ok.1500zł więc dla mnie wybór jest prosty..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

31 Paź 2010, 19:46

z fiata zrezygnowałem raczej, mam niedaleko taką cordobę do obejrzenia
[link do oferty na Allegro wygasł]
co myślicie? czy ten silnik to jest bez turbiny? bo latam teraz pożyczonym vento td i silnik wygląda prawie identycznie
kafe466
Początkujący

31 Paź 2010, 23:32

Z opisu wynika że tak,bez turbiny.Co do Cordoby z linku to przód i tył bity napewno.Przebieg też wiadomo co i jak..
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan GT-R 2013
    Dzięki wyższym osiągom, jeszcze lepszej stabilności jazdy przy wysokich prędkościach oraz lepszej kontroli prowadzenia, model GT-R z 2013 roku wyznacza nowe standardy dla samochodów wyczynowych. Najnowszy GT-R, zainspirowany ...

01 Lis 2010, 00:04

kolego skąd pewność że przód i tył bity bo jakoś ja nie mogę do tego dojść :mad:
kafe466
Początkujący

01 Lis 2010, 09:12

Już Ci mówie.
http://i2.fmix.pl/fmi1753/ca0add4e002afe5c4cc5a7e1 - tylna klapa jest minimalnie przesunięta na prawą strone i troszke ucieka do góry.
http://i2.fmix.pl/fmi138/c61de561001d2ff14cc5a801 - przednia maska jest przesunięta również w prawą strone i wystaje poza błotnik a z lewej strony jest równo z błotnikiem a no i szczelina między maską a błotnikiem z prawej strony jest mniejsza niż z lewej.
Barol
Awatar użytkownika

01 Lis 2010, 10:06

dosyć te objawy minimalistyczne, choć faktycznie przód może rzucać się w oczy z drugiej strony trudno się spodziewać żeby 13- latek jeździł sobie po świecie i w nic gdzieś tam nie stukną, gorzej jak by się zawinił na drzewie albo był złożony z dwóch aut. hehe
kafe466
Początkujący

01 Lis 2010, 10:46

No tego własnie nigdy nie wiadomo co sie stało z autem.
Barol
Awatar użytkownika