[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 225: Undefined array key 1
A3 1.8t a 1.9 tdi : 6 : Jakie auto kupić?

A3 1.8t a 1.9 tdi

25 Gru 2009, 10:25

chyba nie jezdziles dieslem nigdy :)

no wiadomo na prostej Tdi by nie wygrało chociaz daleko w tyle nie było... ale wez chip do niego tak zebym moc wyszla porownywalna 125-130hp i benzyniak ginie strrrrrasznie

mysle ze kazdy tu obecny wolalby jezdzic tdi 110 niz 1,8 125
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

25 Gru 2009, 10:42

Nie wiem czy każdy,ale ja napewno wybrałbym TDi. Juz naweyt nie chioodiz o te osiągi,chociaz są naparawdę przyzwoite-ile o spalanie. Jak trochę pojeździsz to zobaczysz różnice.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

25 Gru 2009, 11:27

Jak zrobi chip... to równie dobrze można turbo wstawić do 1.8 i też będzie inna gadka. Ja bym wolał jeździć benzyną, chyba, że spojrzeć na spalanie to wtedy TDI.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Gru 2009, 13:12

Panowie, o czym ta dyskusja. Na mechanice i fizyce silników nie znamy się, delikatnie mówiąc (sądząc po tym co tu czytam). Benzynki są szybsze, dzięki mniejszej masie i około 2-krotnie większej liczbie oktanów w PB niż w ON, diesle oszczędniejsze dzięki efektowniejszemu spalaniu mieszanki.

Gdyby było na odwrót, to TIRy i dostawczaki jeździły by na bezołowiowej, a Formuła 1 i wszystkie WRC Imprezy oraz Lancery EVO na dieslach.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

29 Gru 2009, 19:38

ACSznycel napisał/a:
-diesel bardziej awaryjny i awarie są kosztowniejsze

nie wiem skąd to wytrzasnąłeś skoro silniki wysokoprężne robią kilka razy więcej kilometrów niż benzynowe.

kiedyś tak było że diesle mercedesa np. w123 robiły setki tysięcy km bez awarii ale teraz diesle psują się bardziej od benzynówek, nawet nie wspominając o starych dieslach
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

29 Gru 2009, 19:42

Psuje się osprzęt i elektronika, silnik sam w sobie nadal jest trwały.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Po co kierowcy w zimie okulary przeciwsłoneczne?
    Zimą słońce to nieczęsty widok, ale kiedy się już pojawi, może stanowić zagrożenie w ruchu drogowym. Niski kąt padania promieni słonecznych sprzyja oślepieniu kierowcy. Nie pomaga również śnieg, od którego odbija ...

29 Gru 2009, 19:47

hemp napisał(a):mysle ze kazdy tu obecny wolalby jezdzic tdi 110 niz 1,8 125
Wolałbym jeździć nawet benzyną 1,6 niż TDI. Sory ale ja akurat bardzo cenię sobie kulturę pracy silnika i stojąc w korku nie chciałbym słuchać terkotania TDI (a nie daj boże żeby jeszcze był nierozgrzany). Mam za to uraz do diesli i myślę, że nie tylko ja.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin