23 Lut 2011, 22:19
A ja powiem ci (uzywam na codzien tdi i je naprawiam i znam problem dymienia) tak:
-zdejmij egr i go oczysc wraz z kolektorem dolotowym
-po zalozeniu przetnij wezyk na szczycie egr wkrec w niego srobke bez lebka i polacz oba wezyki(to uczyni ze auto bedzie mniej palilo, mniej dymilo oraz bedzie zwawsze)
-rozbierz i oczysc caly dolot z oleju
-odlacz odme, przeplucz ja ropa wraz z pokrywa zaworow(tam jest separator zapchany)
-odme poprowadz pod auto i zakoncz malum filterkiem lub szmatka bawelniana na opaske zaciskowa, tak by zakrywala wylot rurki/weza(to jeszczebardziej ulzy silnikowi i poprawi dynamike)
-pozniej koniecznie zmien spowrotem na 5w 40!!!!!!!!!!!! od poczatku do konca zycia TDI ma na takim jezdzic!!!!!!!!!!!!!! Nie sluchaj mechanikow z bozej laski, VW mowi TO WYRAZNIE!!!!!!!!
-Teraz po wymianie sprawdz czy tym wezem od odmy skrapla sie olej j kapie ze szmatki(jak smiem twierdzic nie a dymienie ustalo)
Jak dymienie nie ustanie to znak iz zona cie oklamala i jeszcze chciala dojechac na parking lub gdzies bez oleju (spory kawalek) i temp w komorze skoczyla, zagrzala koncowki zaworow a te opalily delikatnie gumki ktore daja olej do komory i pojawia sie dymienie, ale w to watpie.
Co do pierscieni, gdyby to byly one to mialbys problem z rozpedzaniem sie lub odpalaniem i to znaczmy, rowniez silnik bylby glosniejszy.
Turbina gdyby ciagnela olej to bardzo konkretnie conajmniej 1l na 800-100km a litr na miarce tdi to polowa, od polowy w dol kolejny a ponizej miarki zostaje jeszcze 1,5 litra.
Na poczatek sprawdz te moje myslniczki przucz ogrodowego waza i opasek nic ci do tego nie potrzeba, wszystko inne to juz koszta i konieczna wizyta u mechanika. Z ''myslinkami'' poradzisz sobie sam, a jak jestes nie pewny to sluze rada krok po kroku.
[ Dodano: 23 Luty 2011, 21:20 ]
ZMIANA OLEJU W TDI NA TANI(TAKICH UZYWAJA W WARSZTATACH) CZESTO SKOTKUJE BRANIEM OLEJU polecam 5w 40 Motul, wycisza i nie ubywa go.
Pelna gama zarowek LED SMD, car audio, wachacze do vag, sprzet do diagnostyki!