ABS wyłącza się podczas skrętu

05 Lis 2017, 11:37

Witam mam nissana almere II i problem jest taki ze nie raz podczas skretu wyłącza ABS, kierownica twardnieje i swieca sie kontrolki różne, nie wiem czy to wina przedniej opony bo jest guz czy nowego akumulatora jak czytałem może byc zasiarczony i robi zwarcie, prososze o pomoc
malboro51
Obserwowany

Auto: Nissan Almera II
Silnik: 1,5
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2001

05 Lis 2017, 14:42

Jakie kontrolki ci się zaświecają? Błędy odczytane? Bez tego ani rusz. Napewno nie jest to wina opon.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Lis 2017, 11:39

malboro51 napisał(a):podczas skretu wyłącza ABS, kierownica twardnieje i swieca sie kontrolki różne
Nie ma znaczenia w którą stronę skręcasz?

malboro51 napisał(a):nie wiem czy to wina przedniej opony bo jest guz czy nowego akumulatora jak czytałem może byc zasiarczony i robi zwarcie
Opona nie ma tu nic do rzeczy, a akumulator robiłby zwarcie nie tylko podczas skrętu. Nie wiem jak w II ale w almerze I była pompa wspomagania elektryczno-hydrauliczna i potrafiła sprawiać czasem kłopoty. Warto przejrzeć instalację elektryczną szczególnie wtyczki.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Lexus IS oraz IS F w 2021 roku?
    Wiele wskazuje na to, że Lexus IS w najbliższych latach doczeka się następcy. Najnowsze informacje wskazują, że auto czekają spore zmiany - zostanie oparte na platformie TNGA, otrzyma nową turbodoładowaną jednostkę benzynową ...