witam kolegów mam taki problem że od 3 dni włącza się sam alarm , po zamknięciu auta pilotem przez kilkanaście minut jest ok a po chwili alarm sam się włącza
. Doczytałem że zamknięcie pilotem uzbraja się alarm całkowicie to znaczy że działa również sensor ruchu wewnątrz kabiny i możliwe że ten sensor szwankuje , zainstalowany jest po środku dachu pod podsufitką pierwsza prośba żeby go odłączyć muszę zdjąć lub uchylić podsufitkę , jeśli już ktoś to robił to proszę o rady od czego zacząć , gdzie są zatrzaski i tym podobne mocowania . Wykorzystując awarie możliwe że zdecyduje się na wymiane szyberdachu kupiłem już z uszkodzonym , i teraz druga prośba ponieważ nie wiem jak otwiera się szyberdach czy tylko lekko ( około 7 cm )bo tylko tak mi się otwierał
a po jakimś czasie się zablokował i trzeba było na siłę zamknąć
, czy też przesuwa się do tyłu całkowicie , prosze kogoś kto ma w 100% sprawny szyberdach o wypowiedź lub jeszcze lepiej fotki otwartego na max szyberdachu patrząc na aukcje na alegro nie znalazłem freelka z otwartym szyberdachem tylko właśnie tak lekko uchylony . Proszę o wypowiedzi w tych dwóch sprawach Pozdrawiam Freelander 1.8 rok 2000 5 D