AlejaSamochodowa.pl opinie - uważajcie

08 Cze 2015, 10:27

Postanowiłem w końcu napisać negatywną opinię, ponieważ moja cierpliwość do tej firmy skończyła się.

Firma wykupiła reklamę na naszym forum i wszystko było ok dopóki nie skończyła się jej emisja i przyszło do płatności za nią (z góry było wszystko ustalone). Od tamtej pory brak jakiegokolwiek kontaktu. Aktualnie mija rok czasu, a faktura dalej nie jest opłacona.

Postanowiłem przyjrzeć się bliżej tej firmie. I co się okazało, telefony ze strony AlejaSamochodowa.pl nie odpowiadają można czekać w nieskończoność. Skrzynka na telefonie komórkowym zawsze przepełniona i nikt nie odbiera. Dlatego użytkownicy którzy będą mieli zamiar coś kupić niech zastanowią się kilka razy czy warto i czy zamówienie do nich trafi.

Takie same numery telefonów ma ich użytkownik na Allegro o nicku "_FURA_".

Domena AlejaSamochodowa.pl należy do firmy:
Virage SP Z O.O.
ul. Marszałkowska 80
00-517 Warszawa

Znowu firma:
Alejasamochodowa.pl Sp z o.o.
ul. Jutrzenki 82
02-230 Warszawa
ma zarejestrowaną domenę ze sklepem Megafura.pl i konto na Allegro o nicku "aleja_outlet"
Dodatkowo mają jeszcze sklepy na które warto uważać:
- truck24.com.pl

Dlatego uważajcie zanim coś kupicie. Ja nie polecam nikomu tych sklepów i takiego braku kontaktu. Może ktoś jeszcze miał z nimi nieciekawe doświadczenia? Jeżeli tak to piszcie w tym temacie.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

23 Mar 2016, 18:29

To prawda 14 dzień mija i nie mam kasy zwrotnej z przelewy 24 zglaszam wyłudzenie na policję
Slaw70
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 06 1999
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: ope sintra
Silnik: 2.2 benzyna
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

26 Lip 2016, 16:23

Alejasamochodowa to naciągacze i oszuści .... 6 dzień bez informacji o kupionym zderzaku a kasa przelana na konto sklepu .... miał ktoś podobny przypadek ????? :/
andkre
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 02 1998
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: renault laguna
Silnik: 1.8 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2002

04 Sie 2016, 23:37

Witam. Alejasamochodowa to firma,która klienta traktuje jak powietrze.
Kłamią, że przesyłka została wysłana a dopiero po ponagleniu wysyłają przesyłkę z opóźnieniem, gdzie dawno powinna być u klienta.
W moim przypadku to zamówiłem u nich próg do mojej Frontery. Zamówienie zrobiłem w poniedziałek o godz 23.00 z przelewem natychmiastowym.We wtorek żadnego info na meila. Wtorek, środa,czwartek mija,a tu blacharz dopytuje się o część.Dzwonię dzisiaj do nich co z moim zamówieniem. Pan twierdzi ze wysłane w środę. Małżonka dzwoni po południu wysłane dzisiaj -czwartek.Kłamstwo za kłamstwem.Od poniedziałku mijają 3-y dni, gdzie na allegro bym zmówił to by było już dawno u mnie.Dlatego uważajcie zanim coś kupicie. Ja nie polecam nikomu tej firmy :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: .
Pozostaje ALLEdrogo=allegro
MB1979
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 10 1995
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Frontera A
Silnik: 2300 TD 100KM
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 1995

03 Gru 2016, 09:35

Witam, chciałem potwierdzić że Alejasamochowa.pl to naprawdę OSZUŚCI. Kupiłem od nich zderzak do navary niby w opisie było że do roku 2006 oczywiście przyszedł nie taki (do nowszego modelu) zgodnie z ustaleniami ze sprzedawcą odesłałem zderzak na swój koszt .Dzwoniłem pisałem setki razy kiedy dostanę zwrot pieniądzy ,mineło już pół roku nic jedyne co się dowiedziałem od tego sprzedwacy to to że on jest tylko handlowcem i nic więcej nie wie. Na reklamacje jest tylko mail oczywiście na którego nikt nie odpisuje. Przestrzegam innych uwązajcie na tych OSZUSTÓW- Alejasamochodowa.pl
Robert100
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 10 1982
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: MERCEDES

03 Lut 2017, 13:11

Witam.
Mam taki sam problem. Złożyłem zamówienie i zapłaciłem i cisza. Żadnej reakcji i odpowiedzi, skrzynki e-mailowe wyłączone lub zlikwidowane a jak już mi się udało dodzwonić to usłyszałem że mam dzwonić i dzwonić i że pan nie jest od tego i że nie może mi pomóc i mam dzwonić i pisać e-maile. Więc mówię że dzwonię na podany numer na stronie i to pan odebrał, a tu że nie jest od tego i nic go to nie obchodzi. Pytanie czy ktoś zgłaszał to na policje i ewentualnie jak to się skończyło?
kan999
Obserwowany

Auto: toyota

29 Maj 2017, 16:46

Witam serdecznie
Mój syn również został oszukany przez AlejaSamochodowa i szukam osób chętnych do opowiedzenia dziennikarzowi o swojej historii związanej z zakupami w tym sklepie internetowym oczywiście można to zrobić anonimowo. Mój syn będzie zgłaszał też sprawę na policje, ponieważ uważamy że trzeba to nagłośnić aby ustrzec inne potencjalne ofiary tych oszustów. Wiec jeśli ktoś się zdecyduje bardzo proszę o kontakt na maila agnieszkarobert1994wp.pl.
Pozdrawiam
negri75
Obserwowany

Auto: NIE MAM

17 Cze 2017, 12:35

Niestety można potwierdzić opinie o tym sklepie,czekam, czekam a to problem że nie otrzymano zapłaty a to problem bo święto a żadnej informacji nie można uzyskać kiedy towar zapłacony się uzyska. Czas chyba zgłosić jako oszustów w każdym razie nie polecam.
ditek
Obserwowany

Auto: lanos

15 Lip 2018, 08:20

w maju br. kupiłem kompletny rozrząd do samochodu okazało się, że sklep przysłał rozrząd do nowszego modelu. Dalej jak w innych postach odesłałem spełniając wszystkie warunki odstąpienia od umowy lecz "grupa towarzyska" nie jest zainteresowana zwrotem gotówki. Zgłosiłem sprawę do rzecznika ochrony konsumentów tam mówią, że sprawa jest skomplikowana bo jest słaby kontaktu z firmą. Po rozmowie kolejnej ze sprzedawcą dowiedziałem się, że opakowanie w którym odesłałem część "było uszkodzone". Czekam jeszcze na zakończenie działania rzecznika. Ale nie mam nadziej na pozytywne załatwienie sprawy. Pozostaje tylko przestrzegać innych przed kontaktem z tą "grupą towarzyską" To wszystko jest jakieś chore (dobrze zorganizowane) nie ma siły na oszustów.
andrzejdld
Obserwowany

29 Lip 2019, 21:11

Wszystko sie zgadza jes lipiec 2019 a sklep AlejaSamochodowa dalej oszukuje klientow. Odstapilem od umowy towar odeslalam a kasy zero wiadomosci ze strony sklepu brak .Adresy na stronie dzialu reklamacji nieaktualne.Towar odeslany wrocil do mnie ponownie za co tez musialem poniesc koszty.Jednym slowem omijac tych oszustow
mlody45
Obserwowany

16 Paź 2019, 13:55

Jeżeli Alejasamochodowa.pl tak oszukuje swojch klientów i nie zwraca pieniędzy zebrać się większą ilość osób i zgłosić sprawę do prokuratury.
rob5000
Obserwowany

03 Gru 2019, 09:44

Witam !
Poszukuję osób które zostały oszukane przez firmę alejasamochodowa.pl
Zakładam sprawę o odzyskanie pieniędzy jakich nie chcą oddać za części które zostały im odesłane bo przysłali pasujące do zupełnie innego samochodu !
milewka
Obserwowany

03 Gru 2019, 09:48

Witam , też walczę z nimi o odzyskanie pieniędzy , sprawa idzie do sądu , proszę o kontakt jeśli jest Pan zainteresowany współpracą . Pozdrawiam
milewka
Obserwowany

10 Mar 2020, 21:25

Witam. Również zostałam oszukana. Staramy się walczyć z tymi oszustami chcemy to nagłośnić. Jeżeli ktoś został oszukany i chce działać w tej sprawie proszę o kontakt. Jeżeli ktoś ma już sprawę sądową lub ma wyrok również proszę o kontakt. [email widoczny po zalogowaniu]
KK1997
Obserwowany