Alfa Romeo 156 Tuning

26 Cze 2010, 14:39

Co Ty pierdzielisz...Chyba w Bravo Girl tak piszą... Ja Pierd*** :roll:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

26 Cze 2010, 15:49

no bo jak masz nowszą alfe to może. Ja czytam opinie z autoświat no i ciągle spotykam się, z opinia, że alfa to jednak wadliwe auto.

No niestety, ciężko znaleźć dobry samochód..

np tu..

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pali jak smok.
cross
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań

26 Cze 2010, 16:52

Co?!
1.6 pali jak smok? :roll:
Człowieku to kup sobie skuter czy coś... A najlepiej rower.
jak smok to pali Mustang 5.0 V8 albo AUDI RS6...
A nie Mazda z silnikiem 1.6 :smile:
Weź ogarnij się...
Nowsza nie nowsza... Co to ma do rzeczy czy silnik jest mulisty....
Nie no idę kupić sobie 0.5l bo na trzeźwo nie mogę czytać takich rzeczy :o
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

26 Cze 2010, 17:00

cross napisał(a):n. Ja czytam opinie z autoświat no i ciągle spotykam się, z opinia, że alfa to jednak wadliwe auto.
.

I właśnie tak powstają stereotypy bo jakiś durny redaktor który przejechał podczas testu tą alfą 100km napisze że alfa jest awaryjna i wierni fani jakieś tam gazety mu wierzą

Ja przed kupnem pierwszej alfy też się wahałem ale kupiłem 156 później GTV a od paru godzin mam 159 i nadal bede kupował AR
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

27 Cze 2010, 01:01

Dlatego przed zakupem samochodu najlepiej wejść na forum konkretnej marki i tam można przeczytać naprawdę subiektywne opinie użytkowników. A na takich ogólno tematycznych czy w jakiś autoświatach można się naczytać wiele stereotypowych opini bo ktoś tam coś słyszał. Czytam od jakiegoś czasu forum Alfa Romeo i z tego co zauważyłem takich osób jak szybki200 jest naprawdę bardzo dużo i po kupnie pierwszej Alfy ich kolejnymi samochodami też są Alfy. Jeśli by były tak awaryjne to chyba na ponowny zakup samochodu tej marki nie decydowała by się tak duża liczba osób. Oczywiście znajdą się też tacy, którzy narzekają i już więcej tego samochodu nie kupią, ale to wiadomo że przy używanych samochodach różnie bywa i można trafić na jakiś szrot.
lukaszsz86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: R-sko

27 Cze 2010, 08:00

Alfy miały spapraną opinię przez modele 145 oraz 146 które bezawaryjne w rzeczy samej nie były. Kolejne modele, tj. 147, 156,166 to już zupełnie inna liga (o 159 już nawet wspominał nie będę bo to już znacznie wyższa liga).
A dodać do nich jeszcze silniki JTD to już czysta poezja, świetne prowadzenie, nietuzinkowy wygląd i chce się do domu wracać okrężną drogą :)
Zaraz ktoś powie że zawieszenie w 156 jest kiepskie itp. A zawieszenie jest niemalże identyczne co w Passacie i A4. Tyle że tu płaci się za skręcony licznik i znaczek na masce.
Szkoda tylko, że stereotypy ciągną się za tymi samochodami tak długo. Z jednej strony to lepiej, bo dzięki takim ludziom którzy z Alfą mają tyle wspólnego co w Auto Świecie napiszą po przejechaniu 200 km, możemy kupić tanio młody, nieźle wyposażony, nieźle wyglądający, dość mocny samochód. Podobnie rzecz ma się Peugeota czy Renault. Wiadomo nie wszystkie modele są rewelacyjne. Warunkiem jest kupno zadbanego egzemplarza a nie po jak najniższych pieniądzach.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

27 Cze 2010, 13:44

Jednak 156 są bardzo tanie. Skąd , dlaczego? Bo mi się aż wierzyć nie chce.
cross
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań

27 Cze 2010, 15:58

Dlaczego? No bo przecież na takie ładne, dobrze prowadzące się i fajnie wykonane autko wszyscy się uwzięli, że niby się psuje. :lol: Biedna Alfa... no czemuż akurat na nią padło, no i na francuzów... na pewno to jakiś spisek. :lol:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW