ALFA ROMEO 166 3.0 V6 (z LPG) czy 2.4JTD

17 Lut 2009, 15:02

Witam mam taki dylemat, ktory silnik wybrac jesli chodzi o Alfe 166, ktory jest mniej awaryjny, chce kupic rocznik 99 z przebiegiem ok 120-170tys, ktory wybrac, ktorym dluzej pojezdze, jesli chodzi o osiagi to ta benzyna jest bez konkurencji, ale nie to jest dla mnie priorytetem.

Swoje pytanie kieruje do posiadaczy, bylych posiadaczy oraz ekspertow.
Za odpowiedzi w stylu: ja bym wzial 2.4!!! SERDECZNIE dziekuje!!!
Prosze o konkrety!
scinka10
Nowicjusz

17 Lut 2009, 20:45

Ścinka to nie jest tani samochod w utrzymaniu ,pamietaj o tym!!! No ale jesli kasę masz to juz ci piszę.Alfe te kupuje się przede wszystkim dla silnikow V6 tutaj masz do wyboru od 2L 2.5L,3L do 3.2LMasz silnik JTDbardzo dobry,nie wiem jak z cena czesci zamiennych ale jeszcze rok temu przyprawiały o bol głowy,dowiedz się tylko ile kosztuje rozrząd kompletny do tego modelu ,naturalnie tylko najlepszych firm a potem zdecyduj czy chcesz ten samochod,serwisy drogie!Samochod nie jest bardzo awaryjny.Jesli zdecydujesz się na 2.4 JTD to pamietaj abys zainteresowała się czy jest już po wymianie dwumasowego koła ,siada tak przy ok 150kkm,cholernie droga część!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Lut 2009, 16:03

Gdybym już miał wybierać to tylko z silnikiem 2.4 JTD!Przecież do kazdego silnika common rail koła dwumasowe kosztuja dużo a serwisy?Jesli mieszkasz w duzym miescie to nie bedzie problemu z tym,przeciez autoryzowane serwisy wszedzie kroją!Samochód jak samochód,za stosunkowo niewielkie pieniądze masz kawał zapierającej dech w piersi bryki,nie pakuj się tylko w silniki V6,interesowałem się Mercedesem z takim silnikiem ale Fachman tutaj zwany Migaz wybił mi samochod z takim silnikiem z glowy raz na zawsze! :twisted:Rozrząd natomiast?Gdy wymieniasz w takiej Alfie dlaczego miałoby to kosztowac wiecej jak w takim Pasku a w nim żeby wymienić trzeba rozebrać caly przod samochodu i połowę silnika o tym jakoś nikt nie gada. :shock: Chcesz byc oryginalna?Miec samochod eeeech w pewnym sensie?To na co czekasz?Inne też przeciez wymagają tego by o nie dbać. :wink: Ile musisz bulnać za merolka z tego roku?Czy lepszego?No nie wiem bo Merolki jesli chodzi o jakosć poszły na psy!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Lut 2009, 16:17

diesle-alfa-romeo-wygrywaja-na-torze-w-australii-vt16859.htm jak ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości na temat JTD ;)
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość