REKLAMA
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Jestem posiadaczem Audi a4 b8 z 2008 roku, Sedan, silnik 2.0 tdi 143km z programem na 170. Auto potrzebowałem do pracy, gdyż jeżdżę tygodniowo okolo 500km.
Niestety, albo stety sytuacja za jakiś czas może się zmienić i nie będę pokonywał takich przebiegów, a wręcz zostaną one ograniczone do minimum.
Z racji tego, oraz z racji kosztów utrzymania tego Audi (auto ma już 400 tysoecy przebiegu i zaczynają się coraz poważniejsze problemy) chciałbym się rozglądnąć za jakąś tańsza w utrzymaniu alternatywa.
Obstawiałbym jakieś silniki benzynowe, które stosunkowo w miarę byłby oszczedne oraz nie skomplikowane. Jeżeli w grę również wchodzi jakiś diesel z nie wielka pojemnością chociaż to już ostateczność.
Jeżeli chodzi o moje typy, to preferowałbym auto do około 30-40 tysiecy. Miło było by zobaczyć w propozycjach jakieś suvy o ile takowe idzie znaleźć w takich pieniądzach. Poza tym jestem otwarty na wiele propozycji odnośnie nadwozi poza autami 3-drziowymi i coupe.
Bardzo podoba mi się Kia Sportage, ta od około 2012 roku wzwyż? Jednak podejrzewam, że nie w tej cenie.
Kolejnym z moich typów jest Focus III z racji relacji rocznika do ceny i z tego co słyszałem ogólnie dobrych opini.
Czekam zatem na propozycje. Tak jak wspominałem, przedział od 30 do 40 tysiecy.
Pozdrawiam!