Auto do 35000pln

15 Mar 2022, 22:17

Witajcie! Bo tak czytam, szukam i jestem trochę skołowany...

Chcę wybrać auto do 35k PLN, mam na oku Kia Cee'd, Hyundai i30, Opel Astra J.
Chciałbym auto maksymalnie 2012 rocznik, jeszcze lepiej 2014 w górę
Jakiego silnika szukać w w.w modelach? Szukam czegoś co jest tanie w eksploatacji/naprawach. Raczej benzyna, najlepiej dobry pod gaz, chyba że ceny ON się "unormują", to mogę rozważyć diesel, o ile robiąc dziennie 50km, i kilka razy w roku dłuższą trasę 400km+, ma to sens?

Co jeszcze, podobnego gabarytowo (5 drzwi, hatchback) jesteście w stanie polecić? Oczywiście proszę o opcje razem z silnikiem "najłatwiejszym w utrzymaniu"

Z góry dzięki za wszystkie propozycje!
VaendX
Nowicjusz

15 Mar 2022, 22:59

VaendX napisał(a):Chcę wybrać auto do 35k PLN, mam na oku Kia Cee'd, Hyundai i30, Opel Astra J.
Chciałbym auto maksymalnie 2012 rocznik, jeszcze lepiej 2014 w górę
Coś mi się wydaje że musisz zmienić założenia bo w tym budżecie i roczniku 2012+ nie kupisz żadnego z tych samochodów.

VaendX napisał(a):Szukam czegoś co jest tanie w eksploatacji/naprawach.
Przy takich założeniach diesla sobie odpuść. Najlepiej benzyna bez turbiny jakiś silnik prosty MPI który będzie dobrze tolerował gaz.

W przypadku Hyundai i30 może to być 1.6 120KM MPI (nie GDI) lub 1.4 MPI. Tyle tylko że musiały by być trochę starsze.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

15 Mar 2022, 23:21

Przeglądając ogłoszenia na popularnych portalach, można znaleźć te samochody w podanym przeze mnie budżecie i roczniki 2012 w górę więc nie rozumiem i co chodzi ;)

Dodatkowo, przebiegi w granicach 165 000km
VaendX
Nowicjusz