REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
szybki200 napisał(a):Ten stereotyp o Alfie jest nieprawdziwy i ja mogę ci to zagwarantować tylko musisz trafić oczywiście na zadbany egzemplarz. A tak od siebie to polecam ci silnik 2.4JTDm gdyż autko będzie żwawiej przyśpieszało a różnica w spalaniu nie będzie zbyt duża.
Ogólnie autko znakomicie się prowadzi jest wygodne i przestronne no i co najważniejsze jest BEZAWARYJNE
qki007 napisał(a):Nasz silniczek - 2,4 JTD Multi-Jet 175 KM seryjnie - ciężko będzie znaleźć zadbany w tej cenie, po pierwsze że mało jest egzemplarzy z nim a po drugie że większość to zarżnięte szroty - wiem bo szukałem sam.
szybki200 napisał(a):qki007 napisał(a):Nasz silniczek - 2,4 JTD Multi-Jet 175 KM seryjnie - ciężko będzie znaleźć zadbany w tej cenie, po pierwsze że mało jest egzemplarzy z nim a po drugie że większość to zarżnięte szroty - wiem bo szukałem sam.
Masz racje dużo alf z 2.4 to w niezbyt dobrym stanie są
Ale mi sie udało znaleźć zadbany egzemplarz z przebiegiem zaledwie 50 000 km pierwszy właściciel serwisowany bezwypadkowy
Hormon napisał(a):qki007 Jeśli miałaby to być 156 to raczej tylko 1,9 wchodzi w grę. Zastanawiam się tylko czy różnica między JTD a M-Jet jest bardzo odczuwalna, bo ciężej znaleźć M-Jet-aNa forum Alfy w większości głosów polecają firmę Superalfa i faktycznie samochody stamtąd wyglądają zacnie więc najbardziej liczę na nich, ale ceny faktycznie wyższe.
qki007 jeszcze do niedawna bywałem często w Zamościu to bym sobie oglądną Twoją alfkę tak z ciekawości ale teraz niestety tam nie jeżdżę (skończyłem studia;) )
szybki200 napisał(a):Rok 2005 wszystko się zgadza przed kupnem była u mechanika w ASO i on wszystko sprawdził i mówił że jak ja jej nie kupie to on ją bez wahania bierze
Poprzedni właściciel mojej belli kupił Alfę 159 i tą mi sprzedał przypadkowo gdyż ja jeździłem po komisach w poszukiwaniu alfy i gdy jestem już w Auto Resie w Rzeszowie tam pewien facet chce sprzedać do komisu swoją alfę ale ja się z nim dogadałem i kopiłem właśnie od niego Jeszcze pożartowaliśmy sobie że za jakiś czas również ja od niego 159 kupię hehe
A tak na serio to następnym moim samochodem będzie Alfa Romeo 159 z jakim silnikiem to się jeszcze okaże ale w 100% ALFA gdyż ja po prostu kocham ten wóz
Hormon napisał(a):qki007 byłem przekonany że M-Jet to są tylko te 140/150 KM a 115 KM to że zwykły JTD nie ważne czy przed czy po liftingu.
Co do Superalfy czytałem już wiele wątków na forum i fakt było kilka negatywnych ale większość pochlebnych opinii. Może Ty masz jakieś doświadczenia i wiedzę na temat tej firmy? Do LanciaTeam też już dzwoniłem i jak narazie nie mają nic sensownego na okuA Allegro to przeglądam kilka razy dziennie, mam nadzieję, że upoluję coś sensownego
P.S. Może wybierzesz się w któryś piękny dzień do Rzeszowa swoja Alfką to się zgadamy