Megane Coupe czy Mazda 323f ?

27 Lip 2009, 20:18

Co jest lepsze Renault Megane Coupe czy mazda 323f czy naprawdę Renault jest tak awaryjne ? Mam na to 10 tys, chciałbym z gazem, czy silniki tych samochodów dobrze wytrzymują gaz?
matsumoto
Nowicjusz

Miejscowość: mmz

27 Lip 2009, 20:24

matsumoto napisał(a):Co jest lepsze Renault Megane Coupe czy mazda 323f czy naprawdę Renault jest tak awaryjne ? Mam na to 10 tys, chciałbym z gazem, czy silniki tych samochodów dobrze wytrzymują gaz?

Jednak poleciłbym Ci Renault Megane Coupe ze względu na to, że jest ładniejsza. Ale jeśli chodzi o osiągi no to jednak Mazdę 323f . Renault nie jest awaryjne . ! A silniki tych samochodów raczej dobrze wytrzymują instalację gazową .

Polecam także Renault Laguna Coupe . ;D
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

27 Lip 2009, 20:25

323F,
ale co do LPG tego Ci nie powiem.

może coś takiego? niekoniecznie ten egzemplarz
[link do oferty na Allegro wygasł]
andrewb25

27 Lip 2009, 20:32

andrewb25 napisał(a):323F,
ale co do LPG tego Ci nie powiem.

ale dlaczego??
interesuja mnie wady i zalety tych modeli... co sie psuje co nie (chodzi o jak najmniejszy koszt utrzymania)
matsumoto
Nowicjusz

27 Lip 2009, 20:46

ja jeżdżę tylko jednym autem na lpg, jest to auto wół roboczy no i ma instalkę 2 generacji -auto jest dużo słabsze na lpg niż na benzynie ale to jest inna historia już.
w mazdzie trzeba raczej tylko uważać na korozię i tylko na to , mechanika tam jest na bardzo wysokim poziomie, ciężko jest zajechać to auto, to samo w hondzie, honda ma troche lepsze blachy,

renault jest a delikatny szybciej ci się coś wysypie

miałem już kilka mazd, kilka hond i te auta też świetnie się sprzedają, co jest dodatkowym plusem, nie tracą też tak na wartości, co przywiozę japońca schodzi na pniu, o czymś to chyba swiadczy
andrewb25

28 Lip 2009, 11:12

andrewb25 napisał(a): co przywiozę japońca schodzi na pniu, o czymś to chyba swiadczy

No jasne o głupocie naszego narodu bo tylko idiota kupi sprowadzoną mazdę z przebiegiem ponad 300 tyś km ale zawsze można cofnąć licznik do standardowych 150 tyś km i wtedy samochód się sprzeda od razu
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

28 Lip 2009, 11:45

ok a na co zwrócić szczególna uwagę przy kupnie tych samochodów ?
i co najczęściej się w nich psuje ?
matsumoto
Nowicjusz

28 Lip 2009, 14:10

szybki200 napisał(a):
andrewb25 napisał(a): co przywiozę japońca schodzi na pniu, o czymś to chyba swiadczy

No jasne o głupocie naszego narodu bo tylko idiota kupi sprowadzoną mazdę z przebiegiem ponad 300 tyś km ale zawsze można cofnąć licznik do standardowych 150 tyś km i wtedy samochód się sprzeda od razu

widać że isę nie znasz.
nie kupuję takich samochodów i nie cofam liczników,
zresztą jeżeli auto ma 300 tys to przeważnie widać ślady użytkowania, sam jeżdżę autem co ma na chwilę obecną 315 000 i ma się całkiem dobrze.
przeważnie kupuję auto do 200 000 km po drugie przebieg to rzecz drugorzędna, liczy się tak naprawdę ogólny stan, czasem może auto mieć 100 tys. i będzie zakatowane, a czasem auto ma 400 000 i jest w lepszej kondycji niż ten z 100 tys.
ogólnie na to się nie patrzy i klient też na to nie patrzy liczy się ogólny stan
andrewb25

28 Lip 2009, 16:28

andrewb25 napisał(a):nie kupuję takich samochodów i nie cofam liczników,

Akurat prawie każdy handlarz cofa i mogę się założyć że ty też

andrewb25 napisał(a):zresztą jeżeli auto ma 300 tys to przeważnie widać ślady użytkowania

wystarczy kilka środków do tapicerki, kokpitu i to załatwi sprawę na kierownice pokrowiec a nabiegi sportową gałkę

andrewb25 napisał(a):, a czasem auto ma 400 000 i jest w lepszej kondycji niż ten z 100 tys.

Podaj przykład to ci uwierzę

A tu masz reportaż dotyczący handlarzy
http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia ... 270103,415

I co ty na jego temat ???
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

28 Lip 2009, 19:57

a wracajac do tematu ? .....
matsumoto
Nowicjusz

28 Lip 2009, 20:40

szybki200 napisał(a):I co ty na jego temat ???

a cóż chłam jakich pełno, weź sobie dalej czytaj takie artykuły, kup sobie jeszcze superexpres i przyjaciółkę,

wystarczy poczytać komentarze

rzeczywistośc jest zupełnie inna, to już nie te czasy gdzie były same 126p i polonezy a ludzie kupiliby każde inne auto za każde pieniądze,
andrewb25

28 Lip 2009, 21:06

[link do oferty na Allegro wygasł]
jak to sie prezentuje ? 180 tys przy tym roczniku ? mozliwe ? bo wyglada w miare dobrze na zdjeciach
matsumoto
Nowicjusz

28 Lip 2009, 21:16

Jak dla mnie to dodaj 100 tyś km i będziesz miał jej przebieg. Ktoś kto zakłada gaz sekwencyjny i płaci za niego ok 3 tyś zł nie będzie robił autem 10 tyś rocznie...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

28 Lip 2009, 22:42

Oczywiście ,ze Renault Megane .Mazde za te pieniądze kupisz z 95-95 r. a Megane z 99- 00 ,lepiej chyba kupić młodszy samochód z europy niż starszego japończyka .
Rafal30
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa/Kings Lynn

28 Lip 2009, 22:56

osobiście ani chwili bym sie nie zawachał brał bym mazde 323f to bardzo dobre auta, w rodzinie jest mazda 323f z 1995 roku i nadal igiełka oraz bardzo niezawodna
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin