Megane Coupe czy Mazda 323f ?

27 Lip 2009, 19:18

Co jest lepsze Renault Megane Coupe czy mazda 323f czy naprawdę Renault jest tak awaryjne ? Mam na to 10 tys, chciałbym z gazem, czy silniki tych samochodów dobrze wytrzymują gaz?
matsumoto
Nowicjusz

Miejscowość: mmz

27 Lip 2009, 19:24

matsumoto napisał(a):Co jest lepsze Renault Megane Coupe czy mazda 323f czy naprawdę Renault jest tak awaryjne ? Mam na to 10 tys, chciałbym z gazem, czy silniki tych samochodów dobrze wytrzymują gaz?

Jednak poleciłbym Ci Renault Megane Coupe ze względu na to, że jest ładniejsza. Ale jeśli chodzi o osiągi no to jednak Mazdę 323f . Renault nie jest awaryjne . ! A silniki tych samochodów raczej dobrze wytrzymują instalację gazową .

Polecam także Renault Laguna Coupe . ;D
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

27 Lip 2009, 19:25

323F,
ale co do LPG tego Ci nie powiem.

może coś takiego? niekoniecznie ten egzemplarz
[link do oferty na Allegro wygasł]
andrewb25

27 Lip 2009, 19:32

andrewb25 napisał(a):323F,
ale co do LPG tego Ci nie powiem.

ale dlaczego??
interesuja mnie wady i zalety tych modeli... co sie psuje co nie (chodzi o jak najmniejszy koszt utrzymania)
matsumoto
Nowicjusz

27 Lip 2009, 19:46

ja jeżdżę tylko jednym autem na lpg, jest to auto wół roboczy no i ma instalkę 2 generacji -auto jest dużo słabsze na lpg niż na benzynie ale to jest inna historia już.
w mazdzie trzeba raczej tylko uważać na korozię i tylko na to , mechanika tam jest na bardzo wysokim poziomie, ciężko jest zajechać to auto, to samo w hondzie, honda ma troche lepsze blachy,

renault jest a delikatny szybciej ci się coś wysypie

miałem już kilka mazd, kilka hond i te auta też świetnie się sprzedają, co jest dodatkowym plusem, nie tracą też tak na wartości, co przywiozę japońca schodzi na pniu, o czymś to chyba swiadczy
andrewb25

28 Lip 2009, 10:12

andrewb25 napisał(a): co przywiozę japońca schodzi na pniu, o czymś to chyba swiadczy

No jasne o głupocie naszego narodu bo tylko idiota kupi sprowadzoną mazdę z przebiegiem ponad 300 tyś km ale zawsze można cofnąć licznik do standardowych 150 tyś km i wtedy samochód się sprzeda od razu
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

11. zlot Master Truck - Opole 2015
    Z wielką radością ogłaszamy, że na tegorocznym zlocie Master Truck, ku wielkiej uciesze zgromadzonej publiczności, wśród wystawionych modeli ciężarówek obecny będzie też fiński "Highway Hero", bowiem swój ...
    Nowe uprawnienia Straży Miejskiej
    Od 20 października 2023 Straż Miejska oraz Straż Gminna "wzbogaciła" się o nowe uprawnienia - od teraz mogą kontrolować uprawnienia oraz wystawiać mandaty za łamanie przepisów kodeksu drogowego osoby poruszających ...

28 Lip 2009, 10:45

ok a na co zwrócić szczególna uwagę przy kupnie tych samochodów ?
i co najczęściej się w nich psuje ?
matsumoto
Nowicjusz

28 Lip 2009, 13:10

szybki200 napisał(a):
andrewb25 napisał(a): co przywiozę japońca schodzi na pniu, o czymś to chyba swiadczy

No jasne o głupocie naszego narodu bo tylko idiota kupi sprowadzoną mazdę z przebiegiem ponad 300 tyś km ale zawsze można cofnąć licznik do standardowych 150 tyś km i wtedy samochód się sprzeda od razu

widać że isę nie znasz.
nie kupuję takich samochodów i nie cofam liczników,
zresztą jeżeli auto ma 300 tys to przeważnie widać ślady użytkowania, sam jeżdżę autem co ma na chwilę obecną 315 000 i ma się całkiem dobrze.
przeważnie kupuję auto do 200 000 km po drugie przebieg to rzecz drugorzędna, liczy się tak naprawdę ogólny stan, czasem może auto mieć 100 tys. i będzie zakatowane, a czasem auto ma 400 000 i jest w lepszej kondycji niż ten z 100 tys.
ogólnie na to się nie patrzy i klient też na to nie patrzy liczy się ogólny stan
andrewb25

28 Lip 2009, 15:28

andrewb25 napisał(a):nie kupuję takich samochodów i nie cofam liczników,

Akurat prawie każdy handlarz cofa i mogę się założyć że ty też

andrewb25 napisał(a):zresztą jeżeli auto ma 300 tys to przeważnie widać ślady użytkowania

wystarczy kilka środków do tapicerki, kokpitu i to załatwi sprawę na kierownice pokrowiec a nabiegi sportową gałkę

andrewb25 napisał(a):, a czasem auto ma 400 000 i jest w lepszej kondycji niż ten z 100 tys.

Podaj przykład to ci uwierzę

A tu masz reportaż dotyczący handlarzy
http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia ... 270103,415

I co ty na jego temat ???
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

28 Lip 2009, 18:57

a wracajac do tematu ? .....
matsumoto
Nowicjusz

28 Lip 2009, 19:40

szybki200 napisał(a):I co ty na jego temat ???

a cóż chłam jakich pełno, weź sobie dalej czytaj takie artykuły, kup sobie jeszcze superexpres i przyjaciółkę,

wystarczy poczytać komentarze

rzeczywistośc jest zupełnie inna, to już nie te czasy gdzie były same 126p i polonezy a ludzie kupiliby każde inne auto za każde pieniądze,
andrewb25

28 Lip 2009, 20:06

[link do oferty na Allegro wygasł]
jak to sie prezentuje ? 180 tys przy tym roczniku ? mozliwe ? bo wyglada w miare dobrze na zdjeciach
matsumoto
Nowicjusz

28 Lip 2009, 20:16

Jak dla mnie to dodaj 100 tyś km i będziesz miał jej przebieg. Ktoś kto zakłada gaz sekwencyjny i płaci za niego ok 3 tyś zł nie będzie robił autem 10 tyś rocznie...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

28 Lip 2009, 21:42

Oczywiście ,ze Renault Megane .Mazde za te pieniądze kupisz z 95-95 r. a Megane z 99- 00 ,lepiej chyba kupić młodszy samochód z europy niż starszego japończyka .
Rafal30
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa/Kings Lynn

28 Lip 2009, 21:56

osobiście ani chwili bym sie nie zawachał brał bym mazde 323f to bardzo dobre auta, w rodzinie jest mazda 323f z 1995 roku i nadal igiełka oraz bardzo niezawodna
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin