Ashika czy Sachs

29 Sie 2009, 20:31

Witam, nie wiem za bardzo gdzie umieścić ten temat dlatego daję go tu.
Musze wymienić komplet sprzęgła i nie wiem jakiej firmy kupić nowe.
Sachs jest montowany w ASC, Ashika to Japońska firma i po moim toku rozumowania Japońskie rzeczy są dobre. Pomóżcie co wybrać! :)
Maxxx
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • 29 Sie 2009, 20:50

Sprzegla LUK tez nie sa zle porownaj ceny i wybierz najlepsze lae ja bym celowal bardziej w LUK i Sasch.
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

29 Sie 2009, 21:25

Jeśli chodzi o Ashika to jest najtańsze bo kosztuje 799 zł.
    Natomiast Sachs 1399 zł. a LUK 1568 zł. Więc jest zdecydowanie najdroższy.
    Ashika jest najtańsza ale to może być równo znaczne z wytrzymałością tego kompletu, więc jeżeli brać to Sachsa?
    Maxxx
    Nowicjusz

29 Sie 2009, 21:35

Maxxx musisz sobie odpowiedzieć na jedno pytanie czyli jak długo chcesz eksploatować swój samochód?!Jeśli ponad 200kkm to kupuj SACHSA jeśli dużo krócej to kup jakąś tam ASHIKĘ ,ja tak czy siak jestem zwolennikiem kupowania takich podzespołów renomowanych firm a SACHS jest dystrybutorem porządnych części ,nie zapomnij też o porządnym łożysku wyciskowym tutaj celuj raczej w SKF!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

31 Sie 2009, 13:15

Oczywiście chce eksploatować jak najdłużej, dlatego sięgam rady na forum żeby nie kupić jakiegoś syfu.
    W takim razie dziękuje za rade i jadę kupić komplet sprzęgła firmy Sachs :)
    Maxxx
    Nowicjusz

31 Sie 2009, 17:34

jezeli auto naprawiasz dla siebie bo zamierzasz nim jezdzic a nie na handel to proponuje zestaw sprzegła LUK chociarz niekiedy obydwa te produkty róznia sie tylko cena i opakowaniem a w srodku moze byc sprzegło tej samej firmy np. VALEO tylko ze jedno jest w pudełku luka a drugie sachsa, co do tanich chinskich podrubek to czesto zdarza sie ze sprzegło przestaje działac prawidłowo po przejechaniu 10km. wiec polecam renome LUK VALEO czy SACHS
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo wprowadza zmiany w modelach S80, V70 i XC70
      Nowe elementy karoserii i wnętrza, zmiany mechaniczne, redukcja zużycia paliwa to tylko niektóre ze zmian, jakie nastąpiły w modelach S80, V70 i XC70. Dodatkowo znajdzie się w nich system sterowania pojazdem Sensus ...