Astra G kombi - ocena ogłoszeń

01 Cze 2017, 15:32

Dzień dobry,
Zastanawiam się nad zakupem Astry kombi, rozważam wersję 1.7DTI (silnik Isuzu) oraz benzynowy 1.6 8v (z LPG).

Proszę o pomoc w ocenie co z tych samochodów w okolicach Krakowa ewentualnie warto obejrzeć osobiście:

[link do oferty na Olx wygasł]

Pozdrawiam
wiemtoiowo
Obserwowany

Auto: Volvo 240

01 Cze 2017, 23:31

1.Miał coś z przodem a poza tym ok tylko czemu sprzedaje przed końcem przeglądu :mrgreen:
2.Bardzo ładna i dobry motor tylko pytanie jak dużo jeżdzisz że myślisz o dieslu?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Cze 2017, 23:39

Jak na swój wiek to jedna i druga wyglądają przyzwoicie. Ale ja osobiście skłaniał bym się ku benzynie. Astra za dobrze wyciszona nie jest no i te silniki to takie klekotuny. Może tobie to by nie przeszkadzało ale mnie drażni strasznie jak w środku bardzo słyszę klekoczącego Diesla
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Cze 2017, 23:50

Dzięki za odpowiedzi.

Tak, to że jest przegląd do połowy czerwca też mnie niepokoi. Szczególnie, że im bliżej terminu tym cena jest mniejsza.

Do pracy dojeżdżam rowerem, więc samochodu potrzebuje 2-3 razy w tygodniu na krótsze odcinki + dłuższe trasy w weekend (100+ kilometrów) + możliwość oszczędnego wyjechania na urlop co jakiś czas. Muszę przyznać, że trochę obawiam się kosztów serwisowych związanych z dieslem. Naczytałem się o problematycznym sterowniku w tym modelu, do tego dochodzi niepewność związana z rzeczywistym przebiegiem.

Czy na coś szczególnego zwrócić uwagę podczas oglądania?

Dźwięk diesla mi nie straszny (a nawet lubię :)) do tej pory jeździłem Volvem 240 2.4D.

Edit:
Jeszcze takie coś mi się trafiło:
wiemtoiowo
Obserwowany

Auto: Volvo 240

02 Cze 2017, 00:13

Przy Twoich przebiegach wolałbym jednak zostać przy benzynie ewentualnie benzyna + ga (też masz oszczędność).

Tutaj masz ładną sztukę,kilka lat w jednych rękach,zrobiony silnik i kilka innych rzeczy,dwa komplety opon,przebieg może być autentyczny.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012