Astra H 1,9 CDTI 150KM wyciek oleju, proszę o pomoc w zdiagnozowaniu p

21 Sie 2017, 18:09

Witam serdecznie. Ostatnio zaniepokoił mnie głośny "klekot" w mojej astrze, który pojawiał się przy około 2 tys obr. Początkowo obawiałem problem z turbinką, jednakże po odsłonięciu pokrywy silnika ukazał mi się taki widok jak na zdjęciach. Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu problemu. Czy jest możliwość, że to tylko uszczelka? Dodam, iż silnik stracił moc oraz czasem zaświeciła mi się kontrolka oleju. Z góry dziękuję. Astra H 1,9 CDTI 150KM wyciek oleju, proszę o pomoc w zdiagnozowaniu p
Astra H 1,9 CDTI 150KM wyciek oleju, proszę o pomoc w zdiagnozowaniu p
ForestShark
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Auto: Ford

22 Sie 2017, 09:17

ForestShark napisał(a):Czy jest możliwość, że to tylko uszczelka?
Wygląda to na uszczelkę pokrywy zaworów. Myślę że olej tamtędy wydostaje się prosto na świecę żarową.

ForestShark napisał(a):zaświeciła mi się kontrolka oleju
Było za mało oleju czy stan jego był w normie?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

23 Sie 2017, 17:48

Dziękuję za odpowiedź. Stan oleju był w normie. Olej wyciekł w taki sposób, że ochlapane są 1, 2 i 4 świece, 3 kompletnie sucha ale w przypadku tej jednej jak widać na zdjęciu olej wyciekł dużo mocniej...
ForestShark
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Auto: Ford
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Oznaczenia tablic rejestracyjnych według województw
    Sprawdź, jak rozpoznać auto po numerze rejestracyjnym z danego wybranego województwa. Poniżej przedstawiamy aktualne tablice rejestracyjne używane na terenie naszego kraju które przypisane są do danego województwa. ...