Astra h pęknięty kolektor

01 Gru 2017, 16:03

Cześć, potrzebuje porady w kwestii wymiany peknietego kolektora w mojej astrze h, 2004r., benzyna 1.6, z16xep. Mechanik za komplet czesci (zamiennik oczywicie) chce 1300zl, bez robocizny rzecz jasna. Z kolei na allegro znalazlam komplet czesci za 700zl firmy PAMAKU. Czy jest sens to brać, czy tez to chinski szajs ktory peknie po kilku tys km?
Comfy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 02 2017
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Nie mam

04 Gru 2017, 14:56

Comfy napisał(a):Czy jest sens to brać, czy tez to chinski szajs ktory peknie po kilku tys km?
Pytałaś może jaki by był koszt pospawania twojego kolektora? Może to by było najlepsze i najtańsze wyjście. Pospawany może wytrzymać dłużej niż jakiś nieznany zamiennik kiepskiej jakości. Tylko musi być to solidnie zrobione. Nie wiem jak wygląda to pęknięcie ale mechanik powinien wiedzieć czy jest szansa na jego pospawanie.

Jak nie to możesz kupić taki w którym masz gwarancję na dwa lata [link do oferty na Allegro wygasł] u ciebie kolektor wydechowy jest z katalizatorem dlatego nie będzie on tani. Jednak koszt który podał mechanik za kompletny kolektor jest moim zdaniem wysoki jak na zamiennik.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne