REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No niestety nie jest łatwo, ale nie wiem czy samemu go wyczyścisz odpowiednio bo one są pod ciśnieniem czyszczone. Po odpowiednim czyszczeniu powinien jeszcze długo posłużyć.Marekus1225 napisał(a):Kupiłem chemię do czyszczenia i miałem to zrobić ale wyciągnąć ten filtr to horror pół dna roboty i drugie pół dnia założenie
No skierują na usunięcie problemu i będziesz miał 14 dni do ponownej wizyty na przeglądzie. Co wtedy? Trzeba będzie wstawić taki filtr lub szukać innej stacji na której się uda prześlizgnąć...? Będzie z tym coraz gorzej niestety.Marekus1225 napisał(a):Z tego co wiem to pół Polski osunęło te filtry ciekawy jestem co zrobią jeśli będzie przymusowe badanie spalin na stacjach.
Myślę że wytrzyma dużo dłużej jak o niego zadbasz.Marekus1225 napisał(a):po 6 miesiącach ponownie się zatka
Ok, powodzeniaMarekus1225 napisał(a): jedną kartę co będzie to będzie
Marekus1225 napisał(a):Dzięki za info ale nie nie mogę zrozumieć jednego z tego co się orientuję to co 3 osoba wywala filtr i u wszystkich tak się dzieje. Czy główną przyczyną jest wycięcie katalizatora?
Jeździ i liczy że go nie zatrzymają. Przyznał mi też że źle zrobił i drugi raz jak by miał to robić to by zrobił to inaczej.Marekus1225 napisał(a):Co ten znajomy zrobił w tej sytuacji czy nadal jeździ tym autkiem ?
Jest tak jak piszesz a jak staniesz za dieslem bez DPFa który chodzi na wolnych obrotach to drapie w gardle i wcale nie trzeba się wysilać żeby poczuć ten zapachMotoAlbercik napisał(a):Nie ma tak? Ale szczerze?
MotoAlbercik napisał(a):Przyczyna jest tylko jedna - ludzie, którzy kupują samochody, zazwyczaj nie mają pojęcia co kupić i zdają się na pana w salonie bądż komisie.
Marekus1225 napisał(a):Czy ja dobrze zrozumiałem że pusty filtr DPF doprowadza spaliny do kabiny?