Astra I 92r. 2 letnia instalacja. Nie ma jazdy na LPG. Help

06 Lut 2010, 17:44

Witam , mróz nie jest przyjacielem instalacji LPG, lecz w te polskie największe mrozy , jeździł bez zarzutu. Postaram się wam opisać mój problem i myślę ze pomożecie wiec tak:
Zatankowałem LPG za 40zł (jest to dosyć dużo gazu jak na butle 40l) przełączam na gaz i jadę problem zaczyna się dopiero gdy dojeżdżam do skrzyżowania, po wciśnięciu sprzęgła obroty krytycznie spadają , po paru skrzyżowaniach samochód gaśnie pomimo tego ze jest nagrzany nie ma siły by go z gazu odpalić ( dodam ze nie miałem z tym problemu gdy silnik był gorący) przełączam na benzynę i muszę dosyć sporo kręcić żeby astra załapała. Jeżdżę jeżdżę na benzynie i potem już normalnie pali z benzyny, na ten gaz nie mam już siły nie wiem co robić może znacie takie objawy

PS. po rundce na gazie pod maska go czuć jakby się ulatniał.
Infernus_90
Początkujący

Miejscowość: Wawa

07 Lut 2010, 14:55

jaka to instalacja, (np. czy wtrysk), i jakiej firmy
neovo
neovo
Nowicjusz

Miejscowość: lublin

08 Lut 2010, 18:12

Sprawdź poziom płynu chłodniczego .
wrocek66
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

08 Lut 2010, 18:45

To jest ewidentnie zamarzający reduktor. Albo nie masz dostatecznie dużo płynu chłodniczego, albo układ się zapowietrza (np. przez uszkodzoną uszczelkę pod głowicą), albo jest za mało wydajna pompa wodna.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

10 Lut 2010, 10:15

mam wyciek w dolnym rogu chlodnicy :/ ucieka mi borygo :/ ch...a ... czyzby chlodnica do wymiany ...?
Infernus_90
Początkujący

Miejscowość: Wawa

10 Lut 2010, 23:15

Niestety tak i może to być także przyczyna niesprawności instalacji gazowej
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym są masy czynne w akumulatorze?
    Jedną z częstszych przyczyn zakończenia żywota akumulatora na skutek jego wadliwej eksploatacji jest spłynięcie mas czynnych z płyt wypełniających wnętrze baterii. Opad mas czynnych objawia się zmętnieniem elektrolitu, a ...