Astra II 2000 z Włoch co o niej myślicie?

22 Wrz 2010, 13:00

Witam!
Zastanawiam sie nad kupnem samochodu znalezłem takie coś:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Prosze o jakąś poradę, czy nie myślicie, że samochód jest za tani? Wiem, że dojda do niego opłaty rzędu 1500zł ale i tak nie wychodzi drogo. Rozmawiałemz właścicielem i twierdzi, że wszytko ok.
Z faktu, że do tego samkochodu mam jakieś 150km zeby je obejrzeć doradźcie mi czy w ogole warto jechac oglądać ten samochód, ewentualnie czego się dopytać sprzedawcy, żeby później nie było zaskoczenia. Z góry dzięki
all1990
Nowicjusz

22 Wrz 2010, 13:09

Powiem tak albo dobry blacharz albo on faktycznie jest bezwypadkowy,z zewnątrz wszystko ładnie wygląda,środek też tylko ten myty silnik :neutral: tak patrząc po kierownicy śmiem nawet twierdzić że przebieg jest autentyczny.Auto przywiezione z Włoch a więc nigdy zimy i soli nie widziało.Zastanawia mnie tylko własnie ta niska cena no i auto już ma ponad 2600wyświetleń.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Wrz 2010, 13:17

Auto z Włoch żeby nawet najmniejszego puknięcia nie było? Przycierki od koszyka z Aldi itp? Aż dziwne, pod kloszem trzymali czy co?
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

22 Wrz 2010, 13:35

No wąłśnie nie wiem co myśleć, czy 2600 wyświetleń to dużo? Samochód jest wystawiony w aukcji promowanej wiec może dlatego. Ale wydaje mi się, że gdyby było tak wszytko ok to juz by dawno poszedł. Jedyne co mnie kusi to fakt, że z gościem można się umówic na prawdę rzadko gdyz stale jest za granicą. Może dlatego auto nie znalazło jeszcze swojego właściciela
all1990
Nowicjusz

22 Wrz 2010, 14:14

No to wszystko wyjaśnia,zazwyczaj ogłoszenia promowane mają dużą ilość wyświetleń bo praktycznie większość zaglądających na otomoto najpierw wchodzi w te ogłoszenia.No całkiem możliwe że własnie dlatego jeszcze nie znalazł nabywcy.Ale i tak pozostaje pytanie dlaczego tak tanio?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Wrz 2010, 14:28

Rozmawiałem z nim- twierdzi, że samochód przywiózł swoja lawetą z włoszech gdzie stale przebywa dla kuzyna który z umowy się wywiązał. Twierdzi, ze chce sie pozbyc samochodu za kwote którą zapłacił za samochód. No cóż cieżko stwierdzić czy mówi prawde chyba nic mi nie pozostaje jak pojechać i sprawdzić samemu.

PS. Co do takiego samochodu powinno byc prócz umowy kupna- sprzedaży?
all1990
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skomplikowane zawieszenie - samochód do driftu
    Pasjonaci rajdów czy wyścigów doskonale wiedzą, że na nic nie zda się mocny silnik i szybka skrzynia biegów, jeśli auto nie będzie miało odpowiedniego zawieszenia. Nie inaczej jest w driftingu. W zawieszeniu ...
    Limitowana wersja Mazdy3 MPS
    Mazda Motor Poland wprowadza specjalną wersję modelu Mazda3 MPS, która jest już w ofercie salonów sprzedaży w całej Polsce. Oferta obejmuje 10 egzemplarzy Mazdy3 MPS. Mazda3 MPS została wzbogacona o nowe elementy ...

22 Wrz 2010, 16:05

No swoją drogą może to być ciekawa oferta,wieć może warto sie przejechać.
Barol
Awatar użytkownika

22 Wrz 2010, 16:14

all1990 napisał(a):PS. Co do takiego samochodu powinno byc prócz umowy kupna- sprzedaży?

umowa, dowód rejestracyjny z włoch, karta pojazdu, ubezpieczenie tymczasowe też by się przydało :grin:
borek19
Początkujący

Miejscowość: z domu ;P

22 Wrz 2010, 18:27

Samochód przyjechał na lawecie z Włoch więc ubezpieczenia nie będzie, dowód rejestracyjny chyba tez skoro nie jest teraz zarejestrowany?

[ Dodano: 24 Wrzesień 2010, 10:16 ]
Byłem ją oglądać- raczej nie warto na szczęscie po drodz znalazłem również białą astre którą kupiłem :)
all1990
Nowicjusz