26 Sty 2018, 09:02
Witajcie, wiem że temat wałkowany nie raz ale ja dokładnej odpowiedzi na swoje pytanie nie znalazłem, z żoną chcemy zmienić auto (ja nie posiadam prawka bo jestem prawie niewidomy), mamy córeczkę. Auto potrzebne nam na co dzień: praca - dom, raz na kwartał trasa 150km w jedną stronę oraz raz do roku na wakacje. Budżet jaki przewidujemy to 20-25 tyś na wszystko (zakup, naprawy, oplaty). Chodzi o nie duże auto z większym bagażnikiem, kompakt ewentualnie jakiś SUV. Obecnie jeździmy Corsą 5D z 2008r 1.0 60KM bagażnik pojemność 270l – za maly. Szukamy w benzynie/benzyna + lpg, silnik minimum 1,4 i 100 KM, nie zależy nam na mega osiągach, raczej ma być niezawodne, względnie tani w eksploatacji i naprawach, mamy zaufanego mechanika ale on nam tylko Audi poleca (twierdzi wole stare audi 2006 jak nowszego opla 2010 – może ma rację). Auta jakie nas interesują to: Astra III, Seat Ibiza IV SPORTTOURER , Audi A3 8P SPORTBACK, Renault Megane III, Golf 6. Planujemy zakup w wakację ale teraz już chce wiedzieć czego szukać. Bardzo proszę o konkretne podpowiedzi lub pytania. Z góry dziękuje za pościęcony czas
Ostatnio edytowany przez
mike, 26 Sty 2018, 17:29, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Temat przeniesiony w odpowiednie miejsce. Zwracaj większą uwagę gdzie zakładasz swój wątek