REKLAMA
Witam Was serdecznie. Jestem obecnie w kropce przed zakupem samochodu. Chciałbym prosić o wyrażenie swoich opinii, które z tych trzech typów byłby najlepszy. Na samochód mam ok. 27tyś zł i wpadły mi w oko właśnie te 3 modele. Jestem z pod Tarnowa, max. mógłbym przejechać 250km po samochód (chodzi o to, że wiem, że takowe są dostepne ).
Szukam głownie auta z gazem, ale patrzę również na benzynę aby w niedalekiej przyszłości założyć instalacje gazową. Samochodu będę używał do standardowej jazdy po mieście oraz będę jeździł do pracy (30km w jedną stronę). Od czasu do czasu również jakiś weekendowy wypad. Mało się znam na samochodach, więc wydaje mi się, że samochód benzynowy z gazem będzie jeździł 'taniej' niż diesel i będzie tańszy w utrzymaniu. Nie zabijajcie mnie jeśli jestem w błędzie;).
Dobrze, rozpisałem się i odbiegłem od tematu, tak więc już do niego wracam .
Najbardziej podoba mi się Astra J. O niej wyczytałem, że najlepszy byłby 1.4T 140km. Widziałem również dobre opinie o 100konnym silniku. Od razu zaznaczę, że jestem spokojnym kierowcą i wydaje mi się, że taki mógłby mi wystarczyć (jeździłem 85konnym seatem ibizą szwagra i wiem, że mocy to nie ma, ale stawiam na ekonomie).
Ford Focus również jest fajny, ale widziałem dużo diesli i nic niestety nie wiem o benzynie.
Renault Megane III wypatrzyłem dzisiaj. Silnik 1.4 130KM. Muszę o nim trochę poczytać.
Przepraszam z góry za tak męczącą wiadomość, ale mam nadzieję, że ktoś z Was będzie w stanie mi choć trochę pomóc .