REKLAMA
Cześć! Jestem w trakcie poszukiwań nowego auta na dojazdy do pracy i innych przygód tego typu, i potrzebuję pomocy osób bardziej ogarniętych życiowo jak i motoryzacyjnie niż ja.
Budżet = +- 40 tyś (im wyższa kwota, tym dłużej będę wcinać pasztetową, ale lepiej jest kupić raz a porządnie )
Rejon = Woj. Podlaskie
Użytkowanie = głównie dojazdy do pracy ( 10 km w jedną stronę), latem tak jak reszta społeczeństwa chciałbym wyjechać gdzieś dalej jak za swoją wieś.
Z wymagań extra? Fajnie by było, gdyby to był sedan, w ostateczności coś 5 drzwiowego (tylko nie combi) + benzyna. Napęd najlepiej na przód, ale inne możliwości są mile widziane.
Moc? Powyżej 100 KM, mam już dosyć bryczki o mocy 66 Koni.
Spalanie? Nie musi być to uber ekonomiczne auto.
Rok produkcji? Im nowsze tym lepiej
Zastanawiam się nad Focusem MK3 sedan , silnik 2.0 w benzynie, 160 KM, automatyczna skrzynia biegów - podoba mi się wygląd tego auta (trochę agresor), oraz moc.
Inną pozycja, która jest rozpatrywana to Honda Civic VIII sedan, silnik 1.8 o mocy 140 KM z manualną skrzynią biegów - to auto wizualnie też jest spoko
Co myślicie o powyższych autach ? Macie może jakieś 'sprawdzone' modele w tym przedziale cenowym?
Dziękuję za uwagę i zapraszam do dyskusji!