REKLAMA
Witam, przeszukałem forum, ale żadnych konkretów które by mi pomogły nie znalazłem.
Noszę sie z zamiarem kupna, przejechałem sie Focusem w 1.6TDCI 115 (z takim motorem chce brać) Wszystko spoko, prowadzi sie przyjemnie, biore po uwage tylko dobrze wyposażone wersje.
Co do Astry J to tylko w niej siedziałem u handlarza zeby sie rozeznać. Silnikowo biore pod uwage 1.4T lub 2.0CDTI ( chociaz troche sie boje tego motoru), tez tylko dobrze wyposażone wersje.
Zmierzając do sedna, wizualnie bardziej podoba mi sie Asterka, ale tak sie aut nie wybiera
Co do Focusa to generalnie wiem co i jak i to jest obecnie faworyt, ale o Astrze jest wiele podzielonych zdań, to że ciężka to wiadomo, ze skrzynia to tez wiem, ale jedni mówią ze sie fajnie prowadzi inni ze nie najlepiej, jedni odradzają 2.0 diesla inni chwalą ze dobry.
Kierowcą jestem przepisowym, ale w trasie czy w górskich zakrętach lubie czuć kontrolę i satysfakcję z jazdy, jednoczesnie cenię sobie komfort i świadomosc ze auto jest solidne. Jestem pedantyczny, wiec np praca zawieszenia ma dla mnie znaczenie jezeli jest spora różnica między modelami.
Jeżeli ktoś z was miał możliwość użytkowania któregos z tych aut, szczególnie Opla lub obydwu to prosze o wypowiedź. W jakich kategoriach dany model jest lepszy lub po prostu wasze subiektywne wrażenia z jakości wykonania i z jazdy.