AUDI 1.8 A4 ADR PB+LPG 96r. Problem z odpalaniem.

17 Kwi 2015, 19:59

Witam!
Wiem że było dużo takich tematów ale żaden nie pasuje do mojego. Mianowicie; mam problem z odpalaniem. Auto nie chce odpalać. Gdy przestoi całą noc czasami zdarza mu się z rana odpalić ale to tak ledwo ledwo. Po przejechaniu kawałka, zgaszenia auta i odpaleniu w ciągu 1min odpala elegancko, bez problemów. Ale jak postoi już dłużej nie ma opcji żeby odpalił za pierwszym razem. Rozrusznik zakręci, auto jakby chyciło ale od razu gasnie. Trzeba probowac jeszcze raz drugi albo trzeci i dłuzej pomęczyć żeby złapał, a jak już złapie to albo gazuje albo się dusi, trzeba przygazowac i jest ok. To samo na benz i gaz. Podczas jazdy wszystko jest w porządku. Dodam że po ustawieniu zapłonu odpala troszkę lepiej (był przestawiony o jeden ząbek na pasku). To znaczy mniej czasu trzeba kręcić. Przed tym potrafił nawet strzelić jak z armaty, aż rozwaliło obudowego filtra. Wymieniałem czujnik cieczy, sprawdzałem połączenia kostek, izolacji, ekranowałem przewody immo, lampka błedu immo nie swieci, układ dolotowy szczelny. Nawet jeden mechanik dobierał się do rozrusznika, nie wiem po co ale jest ok. Proszę o pomoc bo już nie mam sił do tego auta.
Wg. mnie to wygląda tak jakby czasem dostało za duzo paliwa a czasem za mało. Tylko dlaczego?
loustyle
Obserwowany

Auto: AUDD A4
Silnik: 1.8 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG

23 Kwi 2015, 19:33

Radziłbym zacząc od rzczy najprostszej, czyli- filtr paliwa, filtr powietrza, świece, cewki i kable zapłonowe. Pozdrawiam :ok:
l0czek
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Honda Prelude V
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Toyota Yaris Hybrid-R - sportowa hybryda
    Toyota Yaris Hybrid-R, która w wersji koncepcyjnej zadebiutowała podczas Salonu Samochodowego we Frankfurcie, łączy zaawansowaną technologię pochodzącą z seryjnego Yarisa Hybrid, z wyczynowymi rozwiązaniami znanymi ...