Audi 100 c4 2.8 automat

06 Mar 2010, 15:56

Witam,mam pytanie-rośnie mi gwałtownie temperatura silnika i mam wrażenie że kompresja idzie w układ i nie ma pełnego obiegu jak by sie układ zapowietrzał.Fachowcy jedni mówią że uszczelka ,inni że głowica pęknięta a jeszcze inni abym silnik wymienił a szkoda mi go wymieniać bo troche już w nim rzeczy wymieniłem na nowe razem z rozrządem.Czy ktoś może mi poradzic co zrobić i najlepiej jak najniższymi kosztami

[ Dodano: Sob Mar 06, 2010 16:01 ]
Dodam jeszcze że to nie zawsze jednego razu zrobiłem 400km i było ok a rano jak odpaliłem temperatura poszła w góre
emtom
Nowicjusz

Miejscowość: Lądek Zdrój
  • 06 Mar 2010, 16:24

Płynu w układzie ubywa?
    Sprawdź na poczatek czujnik temp. - mozliwe ze on źle działa.
    A jak ci juz temp. wzrośnie ponad norme załącza się wentylator przy chłodnicy?
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

11 Mar 2010, 17:41

w zborniczku wyruwnawczym z płynem chłodniczym czuć benzyne i pojawiło sie troche wody chyba w oleju czy to bedzie uszczelki pod głowicączy cos poważniejszego
    emtom
    Nowicjusz

11 Mar 2010, 17:57

na pewno uszczelka
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

13 Mar 2010, 07:38

dzieki za info i chciałbym aby tak było bo mam nadzieje ze to nie blok .A czy ktoś może mi powiedzieć jakie koszty mnie czekaja jeżeli chodzi o wymiane?Mechanik powiedział ze to bedzie z częściami około 1000 zł bo to planowanie głowic,uszczelki a auto na gazie to i zawory nowe trzeba ,trzeba je dotrzeć i pare innych rzeczy ,więc prosze o opinie

[ Dodano: 2 Sierpień 2010, 20:11 ]
    czy możliwe jest aby blok był wykrzywiony przy głowicy?? wyplanowałem własnie głowice są szczelne i bedzie mi gośc je zakładał kazałem mu nowe sruby kupić i jezeli nadal bedą takie objawy to czego mam sie spodziewac???mam nadzieje ze bedzie ok.czy ktoś miał podobne objawy i nie była to uszczelka?

[ Dodano: 2 Sierpień 2010, 20:12 ]
    czekam na info
    emtom
    Nowicjusz