12 Mar 2010, 18:08
Witam mam vektre 2.0 16v dtl 82 konie:) Ostatnio dalem ja do warsztatu bo olej lecial . Podejrzewalem ze turbina go bierze i mialem racje. Pozatym drodzy koledzy po oczyszczeniu turbinki bo byla zajeb**a stwierdzono pekniety zawor jakis turbiny. Pozatym sugerowano mi ze nadaje sie do regeneracji turbina oprocz tego zaworu...no niby tak bo brala olej...Teraz jak jade jest tragedja ... strasznie slaba jest jakby turbo nie dzialalo...Mowia ze powetrze nie wlatuje tak gdzie trzeba o ten zawor pekniety i ucieka...Slychac swiszczenie straszne.... Mechaniecy mowia ze ten zawor byl juz pekniety tylko tam bylo zawalone smarem i wygarem i sie jakos to trzymalo. KOszt zaworu 500zl plus robota plus regeneracja turbiny:( I tu mam pytanie... czy mechanicy moga miec racje czy moze oni sper***lili ? tak mysle ze ten zawor plus regeneracja bedzie drozsza od uzywanej innej turbiny... i tak mysle czy do mojej vektry by pasaowala turbina np od escorda 1,8 td? i wogole czy nie dalo by rady wsadzic od innego auta turbo? i jeszcze czy turbina od takiej samej vektry tylko z innym silnikiem( 2.0 dti 101 koni) by pasowala? poorsze znawcow o opinie bo dzis jak sie tego wszystkiego dowiedzialem zyc mi sie odechcialo:(