Audi 80 B3 1.6 D

15 Lip 2009, 07:56

Witam wszystkich.

Mam do was pytanie... Jakie są objawy uszkodzonej (pękniętej) głowicy?
Bo u mnie w audi jest chyba coś nie tak... A mianowicie w zbiorniku wyrównawczym płynu chłodzącego jest taki ciemny nalot jakby olej... I trochę samochód ciężko pali bez ssania ale na ssaniu pali odrazy. Dodam jeszcze tyle ze to silnik diesla 1.6 i ma przejechane 370tys...

Proszę was o pomoc[/b]
Paweeel822
Paweeel822
Nowicjusz

Miejscowość: Chełm
  • 15 Lip 2009, 10:22

Piszesz,że to diesel,a zaraz potem,że masz ssanie?Coś tu chyba nie tak?
    Prawdopodobnie poszła uszczelka pod głowicą.Sprawdz jeszcze,czy nie ubywa płynu chłodzącego ze zbiornioczka wyrównawczego i jak wygląda olej w silniku.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

15 Lip 2009, 14:10

Z tym ssaniem to nie rozumiem jezeli to diesel, o cos innegoci chyba chodzi, I tak jak kolega psize sprawdz czy nie ubywa plynu i czy poziom oleju nie wzrasta, popatrz tez na spaliny jakiego sa koloru.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

15 Lip 2009, 21:42

Mam ssanie ręczne pod stacyjka (taka wajcha która ciągnę do siebie)...
    Płynu a raczej wody mi nie ubywa... Olej jest OK. Tylko właśnie martwię się tym nalotem w zbiorniku wyrównawczym płynu chłodzącego...

[ Dodano: Sro Lip 15, 2009 22:45 ]
    a oleju w silniku chyba nie przybywa przynajmniej nie zauważyłem... Spaliny są raczej normalnego koloru, nic szczególnego... Trochę zakopci przy odpalaniu ale jak się już zagrzeje to prawie nic nie kopci...
    Paweeel822
    Paweeel822
    Nowicjusz

16 Lip 2009, 13:12

Wiesz co?Zorientuj się najpierw,czy masz diesla czy benzyniaka.Bo naprawiałem samochody przez kilkadziesiąt lat,teraz mam kilka warsztatów,gdzie samochody naprawiają mechanicy,ale ani oni,ani ja nie słyszałem jeszcze,żeby ktoś wymyślił silnik diesla z ssaniem.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

16 Lip 2009, 13:52

OK pomyliłem się. To jest przyspieszacz nie ssanie. A SILNIK WIEM JAKI MAM I MAM DIESLA 1.6

[ Dodano: Czw Lip 16, 2009 22:08 ]
    Pomoże mi ktoś? :cry: :cry:
    Paweeel822
    Paweeel822
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Luksusowy crossover Lexus LF 1 Limitless
      Na targach North American International Auto Show w Detroit zadebiutuje koncepcyjny crossover Lexus LF-1 Limitless. Wyrafinowane linie nowego modelu mają potencjał, by kształtować przyszłość flagowego luksusowego crossovera ...