Audi 80 b3 zmiana butli w bagażniku

19 Sty 2012, 17:34

Witam mam pytanie dotyczace lpg mianowicie auto to Audi 80 B3 i wiadomo jak to w audi bagaznik jest maly a jakis pacan zamontowal butle walcowa na srodku bagaznika i chce sam zmienic butle tyle ze na kołowa i na stojaco przy blotniku tak jak zapas i tu moje pytanie czy sa jakies przeciwwskazania zeby taka butla kolowa stala a nie lezala ???
kamilszczak01

05 Lut 2012, 10:20

Ja myślę,że są! Stojąca taka butla nie spełni swej funkcji ,gdyż pobór gazu będziesz miał zupełnie gdzieś indziej.To tak jakbyś butlę walcową postawił na stojąco.Dotąd dokąd koniec rurki poboru gazu będzie zanurzony w LPG będziesz jechał,nagle auto może zgasnąć,gdy rurka się wynurzy!Rozumiesz.Niestety,faktem jest,że Audi 80 ma bagażniczek malutki,jedyna rada,mała butla i częste tankowanie.Najlepiej jest butlę umieścić centralnie,z oczywistych względów(balans tyłu).Widywałem zagazowane Audi 80,każde miało butle zamontowane, tak jak masz ty!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tory testowe Toyoty
    Prototyp każdego modelu Toyoty pokonuje co najmniej milion mil, nim trafi na taśmę produkcyjną. Większość testów odbywa się na torach w Belgii, Japonii i USA. Przedstawiamy miejsca, gdzie auta Toyoty są poddawane ekstremalnym ...
    "Zielony Pociąg" Audi, napędzany energią z odzysku
    Koncern Audi rozwinął "zielony dywan", premier Badenii – Wirtembergii Winfried Kretschmann, dokonał otwarcia pierwszego odcinka kolejowego, służącego Audi do transportu towarowego, nie zanieczyszczającego środowiska ...