LPG Lovato Smart w samochodzie Skoda Octavia 1 combi

28 Sty 2012, 07:46

Witam jestem posiadaczem LPG Lovato Smart w samochodzie Skoda Octavia 1 combi , mam taki problem od wczoraj jadąc juz na samoczynnym przełączeniu się na gaz zauważyłem ze kontrolki diod zaczynają migać tak jak by miał się dopiero aktywować w stan przejścia na gaz gdzie wcześniej już to zrobił na zagrzanym silniku i jechałem na gazie, proszę o pomoc czy w warunkach domowych jestem w stanie to jakoś naprawić czy tez musze jechać do specjalstow (może wystarczy cos przeczyścić ? przedmuchać?)
Proszę o odpowiedz.
kania77
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1995
Auto: Skoda Octavia 1 combi

29 Sty 2012, 15:53

Rozumiem, że jechałeś na gazie i samochód wrócił do funkcji przełączania bez sygnalizacji dźwiękowej zamiast kontynuować jazdę na gazie? Jeśli tak, to samodzielnie nic nie zrobisz gdyż należy sprawdzić to programem. Prawdopodobnie zaginął jakiś impuls (np. prędkość obrotowa) co spowodować mogło, że system gazowy odczytał to jako zgaszenie i ponowne odpalenia samochodu.
Dodam jeszcze, że jeśli instalacja jest na gwarancji to nie warto samodzielnie w nią ingerować aby tej gwarancji nie stracić.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda6 - produkcja w fabryce w Hofu
    Mazda Motor Corporation oficjalnie uruchomiła produkcję najnowszej Mazdy6. Uroczystość odbyła się w Zakładzie nr 2 w Hofu, w prefekturze Yamaguchi. W uroczystości wzięło udział około 500 osób, w tym Prezes Zarządu ...
    Czy warto inwestować w ubezpieczenie AC?
    Wielu kierowców wychodzi z założenia, że obowiązkowe ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zupełności im wystarczy. Polisa OC jest zatem w wielu przypadkach jedynym zabezpieczeniem dla kierowcy oraz jego pojazdu. ...