Audi 80 B4 zaczęła mi kopcić białym dymem

30 Lis 2013, 16:53

Witam . Kupiłem audi 80 b4 2.0 benzyna . Audi zaczęła mi kopcić białym dymem . Zaniepokojony pojechałem do mechanika ten wymienił mi świece i wszystko było ok . Po wymianie świeć założyłem gaz . Na gazie zrobiłem dopiero 400 km a z wydechu znów leci biały dym . Dodam że jeśli przełączę na benzynę zaczyna mi szarpać ( nie zawsze ale często ) . W niewielkich ilościach bierze płyn z chłodnicy , olej jest w normie lecz pod korkem oleju jest biały nagar coś jak masło .Pod świecą jest jakiś dziwny wyciek dodaje link do zdjęcie [link wygasł] Proszę o pomoc co się dzieje ? z góry dziękuje .
Patryk55555
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 04 2012
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Audi 80 b4
Silnik: 2.0 90 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

30 Lis 2013, 23:56

Szukaj innego silnika u kogoś, kto sprzedaje,montuje oraz daje gwarancję rozruchową,potem wsiądź do auta i daj mu w p....ę :yes: Dobry silnik przetrzyma rozsądne katowanie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

01 Gru 2013, 10:52

Wymień uszczelkę pod głowicą i przy okazji rozrząd i uszczelnienia na zaworach oraz termostat.
Niektóre silniki VW trzeba umieć zalać płynem tak żeby nie było poduszki powietrznej w silniku pomimo że w zbiorniczku mamy płyn na maximum.
andrzej_124
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...