Audi A3 1.6 LPG Duże spalanie

29 Lis 2013, 13:26

Witam
Zakupiłem owe Audi w sierpniu b.r. mam z samochodem następujący problem, na trasie samochód spala około 9l na 100, na krótkich odcinkach potrafi spalić nawet z 12l. Na Vagu brak błędów. Ostatnio byłem u gazowników w celu założenia instalacji LPG i zdiagnozowaniu wysokiego spalania. Wg gazowników wszystko jest ok. Lpg zostało założone, ale wciąga gaz niemiłosiernie. Na butli zalanej na full(53l) przejechał około 200km(na krótkich odcinkach). W silniku nic nie stuka, nie bierze olejów, płynów. Wszystko wygląda ok. W czym może tkwić problem? Sonda, przepływomierz? Na Vagu brak zastrzeżeń. Proszę o pomoc
Erpatre89
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 01 2009
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Audi
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

14 Gru 2013, 21:51

prawdopodobnie sonda do wymiany
Nextlevel
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 08 2013
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: golf 2
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

15 Gru 2013, 18:56

Jak z mocą? Na vagu ok to znaczy ze nie ma błędów czy wszystkie wskaźniki pokazują parametry wedle norm? Sprawdzany był rozrząd pod względem ustawienia?
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

16 Gru 2013, 15:30

Na Vagu sprawdź w parametrach bieżących takie rzeczy jak temp. silnika i przede wszystkim
korekty paliwa krótkoterminową i długoterminową- to dużo powie.
zmorek
Początkujący

Prawo jazdy: 13 07 1995
Auto: vw sharan
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe IV generacji – tzw. sekwencyjne
    Obecnie jest to najczęściej montowany typ układów zasilania LPG, tak zwana instalacja sekwencyjna. Niewiele droższa od dwóch poprzednich, bo kompletna wraz z montażem kosztuje co najmniej 1800 zł; warto wydać ...