REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ghandi napisał(a):Kalisz, Wielkopolska
Ghandi napisał(a):Szybki a to jakiś Twój znajomek? Bo jechać do kolejnego serwisanta, mechanika 250 km to tak średnio,
Ghandi napisał(a):poza tym ten ziomek od 1,9 tdi sądzi że najlepiej kogoś kto ma 1,8T albo ogarnia te silniki, potrafi je dobrze zdiagnozować wie co je boli, że najlepiej przesłać zestawienie parametrów na forach, grupy bezpośednio do gości od 1,8T, a jakikolwiek posiadacz np z dieslem w vw to chyba nie tak.
Ghandi napisał(a):Zastanawiam się czy jest sens, po prostu, bo jaką mam pewność że uda się auto postawić na nogi?
Ghandi napisał(a):co masz na myśli pisząc o błędnych odczuciach?
galakty napisał(a):Przy sprawnym alternatorze takie coś nie powinno mieć miejsca. To już musiałby być niezły zgon i aku by mu padło.
galakty napisał(a):I dalej wałkowanie...
galakty napisał(a):No już daj spokój z tym alternatorem, tu trzeba zacząć od najpowszechniejszych rzeczy, a nie się rozpisywać na 500 znaków że to wina napięcia na aku. Pewnie jakiś czujnik, zawór albo wężyk padł i będziemy się bujać pół roku ze zgadywaniem.
Ghandi napisał(a):Audi A3 8L 2000r. 1,8 turbo AGU 110kW
szybki napisał(a):Więc nie znam poziomu Twojej wiedzy motoryzacyjnej, nie znam Twojego poziomu odczuwania awarii.
To jest jego ojca skoda octavia salon PL, więc ostatnia rzecz która tam może być to dobry soft, także odpada totalnieszybki napisał(a):Więc może masz popsute auto a może diesel z którym robiłeś ustawkę był po dobrym sofcie
No tak ale jak widzisz pojechałem i zostawiłem kasę i mam nadal auto nienaprawione to mam tak jeździć i szukać za 250-300 zł mechanika który ogarnie mi ten samochód?szybki napisał(a):Najpierw mechanicy miejscowi i nie tylko jeden
No ale właśnie uderzyłem do tunera co działa koło mnie - miejscowość Pleszew i dostałem odpowiedź że mam jechać na serwis, oni się nie zajmują naprawami silnikówgalakty napisał(a):I moim zdaniem w przypadku takiego 1.8T to nawet lepiej byłoby jechać do tunera
Dzięki wielkie! Spróbuje z tym gościem od 1,9 tdi się zgadać, chociaż on na zmiany pracuje więc tak od ręki nie ma czasu w każdej chwili, spróbuje zrobić, rozumiem że mam to tutaj wstawić w temacie? Tylko jestem ciekaw co dalej, dojdziemy do tego co go boli i wtedy już konkretnie będzie wiadomo co np. wymienić tak?Trevor napisał(a):Loguje się takie kanały: 13-knock, 7- lambda, 2 - czas wtrysku/przepływ, 1 - zapłon, 25- wysterowanie N75 loguje się 1 i 13 oraz 1 i 25 oraz 2 i 7 [trzy przejazdy] wrzucić np na http://vaglogi.pl/
Ghandi napisał(a):Ja czuje że tym autem nawet wyprzedzanie to jest wyzwanie więc to raczej nie złudzenie
Ghandi napisał(a):No tak ale jak widzisz pojechałem i zostawiłem kasę i mam nadal auto nienaprawione to mam tak jeździć i szukać za 250-300 zł mechanika który ogarnie mi ten samochód?
Ghandi napisał(a):No ale właśnie uderzyłem do tunera co działa koło mnie - miejscowość Pleszew i dostałem odpowiedź że mam jechać na serwis, oni się nie zajmują naprawami silników
Ghandi napisał(a):Tylko jestem ciekaw co dalej, dojdziemy do tego co go boli i wtedy już konkretnie będzie wiadomo co np. wymienić tak?
Ghandi napisał(a):Dzięki wielkie! Spróbuje z tym gościem od 1,9 tdi się zgadać, chociaż on na zmiany pracuje więc tak od ręki nie ma czasu w każdej chwili, spróbuje zrobić, rozumiem że mam to tutaj wstawić w temacie? Tylko jestem ciekaw co dalej, dojdziemy do tego co go boli i wtedy już konkretnie będzie wiadomo co np. wymienić tak?
Trevor napisał(a):Wg mnie nikt Ci nie pomoże z tym autem bo to jest wersja pierwotna, bez map sensora, na jednej sondzie, tunerzy rzadko mieli z nim styczność bo trzeba rozbierac na stole sterownik żeby głupi chip zapodać, więc większość robiła TDI np. albo nowsze 1,8T
Z resztą nie wiem czy w ogóle ktoś się tym autem zajmie biorąc pod uwagę ile kosztuje np program w 1,6 TDI i ile przez ten czas można zrobić takich chipów. Ci ludzie to nie wolontariat oni muszą zarabiać.