Ghandi napisał(a):No ok ale skro jak mówisz to była badziewnie prosta usterka to dlaczego sobie od ręki w pierwszym lepszym warsztacie nie poradzili?
Hmmm a powiedz mi czemu ostatnio ściągałem starego opla 2,2 dti 80km lawetą z miasta będącego zagłębiem handlarzy gdzie są ogarnięte warsztaty ? Najpierw była diagnoza przez internet, potem diagnoza "od warsztatu do warsztatu" a potem jak już ktoś odkrył awarię to wyliczył sobie kosztów na 3,5k. Ja za wszystko z holowaniem wziąłem 1300zł.
A powiedz mi czemu w tym samym tygodniu ściągałem na lawecie tiguana 19r który został ogarnięty w 2dni robocze a w dużym mieście rozkładali ręce. Było to naprawdę bzdet.
I tak mógłbym Ci wymieniać i wymieniać.
Ogólnie jest mit internetowy że auta niemieckie każdy serwisuje i części kupujesz w kiosku.
Ghandi napisał(a):Dlatego ja nie byłem pewien że sobie poradzą tam gdzie podawałeś.
To źle mnie oceniłeś bo nie czytałeś ze zrozumieniem tego co napisałem. Gdybyś nie szedł na łatwiznę to napisałbyś mi na pw zapytanie to bym Ci dokładnie opisał co i jak a tak olałeś temat więc ja też dalej olałem temat.
Tu miałeś akurat farta ja niestety tego farta nie maiłem i straciłem na internetowych radzicielach których nie weryfikowałem mnóstwo pieniędzy i czasu. Teraz mniej więcej już rozróżniam teoretyków od polecania chociaż by warsztatów które się zna ze zdjęć.
![Mr. Green :mrgreen:]()
od kogoś kto jest wstrzemięźliwy a konkretny.
I żeby nie było mówię o opcjach silnikówych jeszcze bardziej znanych w świecie tuningu niż Twój 1,8t
Ghandi napisał(a):A co masz na myśli mówiąc żeby sprawdzić co w trawie piszczy?
Logi jeszcze raz te co Trevor podawał?
Jak masz jakiegoś softa, mówisz że Ci kierę wyrywa (chyba że to jest Twoje odczucie bo dla mnie 1,8t nawet po takim zabiegu po prostu przyjemnie jedzie i nic więcej) to sprawdziłbym co to jest za wynalazek w Twoim kompie. Czy to nie jest jakiś gotowiec z wykresem garba wielbłąda
![Szczęśliwy :D]()
który trzepnie Cię z niuta
Ghandi napisał(a):Mnie to dziwi że ktoś w internecie pomógł a mechanik nie dał rady na żywo mając samochód to wrecz śmieszne.
Nie wiem nie byłem przy tym, może źle trafiłeś a tam pracuje kilku mechaników, może byłeś za miły a może nie miły a może coś tam.
Ogólnie to zachowanie nie było w porządku wobec Ciebie.
A to że internetowo pomógł to ok.
Ja teraz biorę się (jak sfinalizuje autko) za małą obróbkę tuningową auta które ma spełniać bardzo konkretne moje wymogi dd. W związku z tym że takiego turbolota nie ogarniałem musiałem temat liznąć i przewertowałem cały net odcedziłem teoretyków, odcedziłem podnieciuchów z doświadczeniem zazwyczaj na jednym aucie i często kolegi od strony babci
![Szczęśliwy :D]()
wybrałem sobie drogę, wybrałem kilka firm strojeniowych z pięknymi stronkami na FB i jadę. Każda z nich będzie odwiedzona osobiście chyba że trafię na wstępie konkret który spełni moje wymagania.
p.s.
Kao napisał(a): który mechanik będzie się chciał z tym mierzyć? nikt. Robi się po to żeby zarobić a czas to pieniądz.
A jak Ci coś zaproponuję ?
Chociaż kabluty/zwoje/moduły w tym "S" aucie to konkret
![Bardzo zły :evil:]()