Audi A3 2018 - dziwne odgłosy

13 Sie 2019, 21:07

Dzien dobry!
Mam pytanie a zarazem problem.
Kupiłam auto testowe z przebiegiem ok 6 tys nowe z salonu.
Od mca są dziwne odgłosy jakby coś chrobotało niezależnie czy silnik jest zimny czy nagrzany. Owe chrobotanie po chwili ustaje. Nie było jego słychać na początku. Opisałam sytuacje w serwisie podczas rozmowy tel Pani posłuchała i zapisała na badanie.
W serwisie stwierdzono ze to jest typowy odgłos dla audi A3 … po czym mnie wykasowano za wizyte.… czy to jest normalne? Rzeczywiście dla audi A3 1,5 benzyna w automacie? Jeździłam przeróżnymi autami ale nawet nie słyszałam żeby 15 letnie auto tak się zachowywało przy urochamianiu silnika…
Juljul
Obserwowany

• 14 Sie 2019, 11:19

Juljul napisał(a):W serwisie stwierdzono ze to jest typowy odgłos dla audi A3 … po czym mnie wykasowano za wizyte.… czy to jest normalne?
    Tego nie wiem, ale odpowiedź typu "jest to typowy odgłos" jest nie namiejscu i powinno zostać wyjaśnione klientowi co dokładnie powoduje taki odgłos jeżeli jest to jakieś chrobotanie, szuranie tym bardziej że za wizytę musiałaś zapłacić.
    Ja bym domagał się wyjaśnienia opisania co to jest za odgłos, masz prawo wiedzieć.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

14 Sie 2019, 23:35

Najlepiej połapać kogoś ogarnietego do tego silnika i niech on wypowie swoje zdanie i podejrzenia.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Skoda Roomster Fresh - seria limitowana
      Dzięki nowej wersji, Skoda Roomster stała się jeszcze bardziej atrakcyjna dla rodzin czy osób poszukujących funkcjonalnego i pakownego auta. Skoda Roomster ze względu na swoje rozmiary i funkcjonalność jest z natury ...