Audi A3 8p 1.9 Bkc Ogrzewanie

23 Paź 2019, 18:56

Witam wszystkich .Proszę o pomoc , wiecie gdzie się znajduje silniczek od klapek nagrzewnicy i jak sprawdzić czy prawidłowo pracuje ?
Mam takie dwa błędy 00361- element grzejny pomocniczej nagrzewnicy oraz 00483 -moduł sterowania dodatkowym podgrzewaniem powietrza.Nie mam ciepłego powietrza w samochodzie tylko na szybę po jakims czasie leci cieple powietrze.Wcześniej było słychać cykanie spod deski i raz było cieple a raz nie a jak przestało cykać to nie już ciepłego nie ma.Nie mam pojecia gdzie tkwi problem .Wydaje mi się ze silniczek od klapek padł.
Pozdrawiam i proszę o pomoc .
Dominik1234
Obserwowany

24 Paź 2019, 15:51

Dominik1234 napisał(a):gdzie się znajduje silniczek od klapek nagrzewnicy i jak sprawdzić czy prawidłowo pracuje ?
Przy klimatroniku dwustrefowym będą dwa po obu stronach i z tego co pamiętam łatwiej dostać się do tego od strony pasażera.
Dominik1234 napisał(a):Wcześniej było słychać cykanie spod deski i raz było cieple a raz nie a jak przestało cykać to nie już ciepłego nie ma
Wszystko wskazuje na to że przestały działać. Wskazania temperatury na min i max nic nie zmieniają sprawdzałeś czy słychać wtedy że coś tam chrobocze pod deską?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

24 Paź 2019, 16:39

Witam teraz już nic nie słychać na obecna chwile .Leci delikatnie cieple powietrze na szybe przednia ale szalu nie ma ,na srodku leci zimne teraz.A jak sie dostac do tego silniczka zeby go sprawdzic, jest jaka instrukcja obslugi?.Weze ktore ida od silnika prawidlowo sa nagrzane.Pozdrawiam
Dominik1234
Obserwowany

30 Paź 2019, 14:38

Dominik1234 napisał(a):A jak sie dostac do tego silniczka zeby go sprawdzic, jest jaka instrukcja obslugi?.
Musisz poszukać może gdzieś w internecie znajdziesz :) Jak masz trochę pojęcia to sam byś tam zajrzał pod deskę i je zlokalizował nie jest to trudne ale wymaga trochę chęci i zapału do naprawy.
Dominik1234 napisał(a):Weze ktore ida od silnika prawidlowo sa nagrzane.
więc jest duża szansa że to wina silniczków od klapy nagrzewnicy.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak dbać o akumulator? - kilka porad
    Akumulatory w naszych autach najczęściej "padają" zimą. Przyczyn nie zawsze jednak trzeba szukać w niskiej temperaturze zimowych miesięcy. Czasami problemy zaczynają się dużo wcześniej. Akumulator jest zbiornikiem prądu. ...