Audi a3 8p 1.9tdi jakie sprzęgło z dwu masą

25 Paź 2019, 09:35

Witam, bede do swojej a3 wsadzal nowe sprzęgło z dwu masą. Z jakiej firmy polecacie części? Nie chce najtańszych i nie chce najdroższych. Coś z średniej półki? Chyba że warto dołożyć parę groszy, to dołożę :).
Pozdrawiam
Dantes04
Nowicjusz

Auto: lanos

25 Paź 2019, 13:11

Jaki masz kod silnika?

Ja kiedyś wymieniałem w A4 i brałem komplet sprzęgła z dwumasem firmy Sachs. Problemów nie zauważyłem. Generalnie takie rzeczy wymieniasz rzadko wic warto wziąć coś lepszego żeby uniknąć ewentualnych problemów. Dzisiaj z częściami to trochę loteria ;/
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

18 Lis 2019, 15:29

Całego kodu nie znam ale to na pewno silnik BKC. Mam opcje 1400 zł za części od firmy Lucas. Co sądzicie o tej firmie? Potrzebuję szybkiej rady
Dantes04
Nowicjusz

19 Lis 2019, 07:52

Zestaw sprzęgła chodzi o firmę LuK
Dantes04
Nowicjusz

04 Gru 2019, 12:55

Sprzęgło tej firmy (LUK) powinno być ok i do tego silnika komplet można kupić w granicach 1200 - 1500zł zależy od tego gdzie kupujesz.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

01 Sty 2020, 14:52

Sachs a LUK? W sumie w rankingu polecanych obydwa zestawy są wymieniane jako prawie równorzędne jakościowo ale ze wskazaniem na SACHS,kupiłem do swojego SACHS ,łożysko wyciskowe INA w zestawie,brałbym SACHS-a,różnicy w cenie prawie chyba nie ma,jeśli jednak w tym wypadku jest różnica dosyć istotna to LUK można brać bez obaw.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bernd Rosemeyer - legenda sportów motorowych
    Przed 75 laty zginął Bernd Rosemeyer, jeden z najlepszych kierowców wyścigowych w całej historii sportów motorowych. 28 stycznia 1938 roku, niespełna 28-letni kierowca poniósł śmierć w wypadku, do którego ...
    Auto terenowe - początki - wyposażenie na bezdroża
    Jadąc w teren musimy pamiętać, że to nie zwykła przejażdżka z miasta A do miasta B drogą krajową nr X... W związku z tym - również wyposażenie naszego samochodu musimy dostosować do sytuacji w jakich możemy się znaleźć ...