Audi A4 1,9 TDI 2002r. Zablokowane drzwi pasażera.

25 Sty 2009, 20:25

Witam wszystkich! Mam małe pytanko co do Audi A4. Niestety około 3 dni temu przednie drzwi pasażera zablokowały się. Nie można ich otworzyć od wewnątrz jak i zewnątrz. Nie działa również szyba w tych drzwiach. Odwiedziłem elektryka i dowiedziałem się ze jedynym sposobem jest zrywanie tapicerki aby dotrzeć do sedna sprawy. Powiem szczerze, że nie jest mi to na rękę. Moim zdaniem, prawdopodobnie jest coś po linii elektrycznej... Tylko co?:(. Prosiłbym o rady, co z tym zrobić.. jeżeli naprawde nic nie da się wymyślić to ostatecznie pójdę za poradą elektryka.
Dryf
Nowicjusz

• 25 Sty 2009, 21:12

Prawdopodobnie spalił się siłowniczek z centralnego( a właściwie cewka tego siłowniczka) i zblokowała drzwi w pozycji zamknięte.Nie obędzie się chyba jednak bez demontażu tapicerki.Po jej zdemontowaniu,bedzie można rozpiąć cięgna z siłowniczka centrlanego i otworzyć drzwi.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Toyota GT86 nowej generacji już w 2019 roku
      Toyota potwierdziła, że pracuje nad drugą generacją swojego sportowego coupe. Jego premiery możemy się spodziewać na przełomie 2018 i 2019 roku. Tylnonapędowe coupe Toyoty o mocy 200 KM powstało z myślą o fanach szybkiej ...