AUDI A4 1,9TDI

23 Lis 2010, 09:20

Witam. Mam takie pytnie : czy jak sprzedaję samochód a auto nie było do końca sprawne mimo że obydwie umowy były dobrze sporządzone, podpisane zarówno przez kupującego i sprzedającego, to czy ten kupujący może mi coś zrobić że coś zataiłem? Np. żądać zwrotu pieniędzy lub założyć mi sprawę sądową itp.?
michalf_1986
Nowicjusz

Miejscowość: kontowni

23 Lis 2010, 09:53

michalf_1986 napisał(a): to czy ten kupujący może mi coś zrobić że coś zataiłem? Np. żądać zwrotu pieniędzy lub założyć mi sprawę sądową itp.?

Tego to mozesz się zawsze spodziewać.Kupujący mimo ze o tym wie moze za dzień lub dwa pojechac do rzeczoznawcy i ządać sporzadzenia opinii.Mając taki papierek w ręku oczywiscie będzie Ciebie nachodził ale czy coś tym sposobem dojdzie-trudno mi powiedziec...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

23 Lis 2010, 11:27

skoro stan przedmiotu był niezgodny z umową (w umowie było napisane że jest sprawny), a nie był, to obstawiam że można by rozwiązać tą umowę (a przynajmniej dobrzy by było)
razor
Początkujący

Miejscowość: z nienacka

23 Lis 2010, 15:07

Ale skoro podpisał się pod umową to znczy że zapoznał się z faktycznym stanem auta, i nie miał do niego zastrzerzeń. Nieprawdaż?
michalf_1986
Nowicjusz

23 Lis 2010, 15:25

co nie znaczy że nie został wprowadzony w błąd, czyż nie ?
wszystkiego sprawdzić się nie da, albo nie potrafi.

ale może wystarczy wprowadzić w umowie zapis typu
'zapoznałem się ze stanem faktycznym przedmiotu, nie mam żadnych zastrzeżeń, nie będę wnosił żadnych roszczeń co do jego stanu'
razor
Początkujący

Miejscowość: z nienacka

25 Lis 2010, 15:45

A jak coś takiego jest na umowie?
michalf_1986
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oto najpopularniejsze samochody na świecie
    Najnowsze dane portalu analitycznego focus2move.com potwierdzają, że Toyota Corolla nadal zajmuje niezagrożone pierwsze miejsce w rankingu globalnej sprzedaży samochodów. Na drugim miejscu znalazł się amerykański pick-up ...