Audi A4 B5 1.8 125KM bardzo duże spalanie

12 Mar 2012, 23:20

ja mam audi a4 1.8 turbo AEB i wiem jaki jest twoj problem. masz zwalona sonde, czujnik temp cieczy i powietrza w kolektorze. jesli czuc benzyna to zmien regolator cisnienia paliwa na listwie wtryskowej i załoz nowe katalizator
PawełPLK
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 12 2010
Auto: Audi A4 B5 1.8 Turbo

13 Mar 2012, 08:56

PawełPLK napisał(a):ja mam audi a4 1.8 turbo AEB i wiem jaki jest twoj problem. masz zwalona sonde, czujnik temp cieczy i powietrza w kolektorze. jesli czuc benzyna to zmien regolator cisnienia paliwa na listwie wtryskowej i załoz nowe katalizator

TAKIE FACHOWE ODPOWIEDZI UWIELBIAM, MASZ KOLEGO WIELKIE DOŚWIADCZENIE :lol: zapomniałeś dodać, że trzeba uzupełnić ciąnienie w kole zapasowym i wymienić amortyzatory. :lol: :lol: :lol:
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

13 Mar 2012, 10:18

a oleju nie przybywa;)?
tibu1
Początkujący

Miejscowość: kraków
Prawo jazdy: 18 11 2007

13 Mar 2012, 13:12

ty jestes idiota tak sam z siebie czy ci ktos placi za to??? mialem taki sam problem i to pomoglo.... czaisz? moze mam ci to na kartce napisac?
PawełPLK
Nowicjusz

13 Mar 2012, 13:18

gosciu pisze ze ma wywiercone dziury w kacie, radze mu wymiane na nowy. pisze ze duzo pali to radze wymienic sonde i listwe ,bo z tego co wiem to sonda bada sklad spalin i ustala sklad mieszanki "geniuszu". byl blad od czujnika temp. cieczy to niech wymieni. przy okazji mozna tez czuj. od temp powietrza w kolektorze zrobic.
PawełPLK
Nowicjusz

13 Mar 2012, 14:42

PawełPLK napisał(a):ty jestes idiota tak sam z siebie czy ci ktos placi za to??? mialem taki sam problem i to pomoglo.... czaisz? moze mam ci to na kartce napisac?

Poproszę :mrgreen:
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl - 850tyś. km w rok
    Niestety błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl zdarzają się, system jest nie doskonały, podczas kontroli policjant zagląda przez ramie i cos tam spisuje, nie rzadko nie wiedząc czy to licznik dzienny, tymczasowy czy może to ...

16 Mar 2012, 06:21

Ja miałem taką Audi przez dwa lata i też dużo mi paliła - te silniki tak mają ( później żałowałem, że nie kupiłem z turbo).
Sprawdzałem nawet czy nie ma wycieków paliwa ( był przy filtrze) ale po jego usunięciu nic nie pomogło - dopiero znaczną poprawe zauwazyłem po wymianie tarczy sprzęgła.

Może na początek skasuj błedy jakie ci wyskoczyły i po pewnym czasie sprawdź czy są znowu takie same, wymień czujnik temp.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002