Witam Szanowne grono forumowiczów
Mam problem z moim autkiem. Może zacznę od tego co obserwowałem od pewnego czasu(choć wydawało mi się to normalne). Moje auto posiada klimatronic. Posiadam je stosunkowo niedługo i od zakupu sie zachowywało tak: kiedy paliłem auto klimatronic migał,miganie ustępowało po 2 minutach około i dopiero wtedy uruchamiał się nawiew. Dziś wsiadłem do auta,odpaliłem,wszystko zachowywało się jak zwykle. Po przejechaniu kilku kilometrów nawiewy nagle się wyłączyły( i nie dlatego że w aucie było ciepło, odmówił posłuszeństwa) dojechałem te kilka kilometrów do domu w lodówce i zgasiłem silnik. Odczekałem minutę i zapaliłem od nowa. Klimatronic pomigotał kilka sekund i się ustabilizował,zacząłem zmiejszać i zwiększać nawiew i po zmiejszeniu włączył się na 5 sekund i od tego momentu ani myśli by ruszyć.
Dodam ,że kiedy zredukuję nawiew do minimum słychać pyknięcie przekaźnika,(wyłączenie) i przy włączeniu też słychać przekaźnik. Sprawdzałem bezpiecznik od nawiewu/klimy tez jest sprawny. Płyn chłodniczy w normie,między min a max. Klimatyzacja była w pełni robiona 4 lata temu(wymieniony silnik itd).W aucie nie śmierdzi spalenizną . Klimatronic sie wyświetla ale nawiewy się nie włączają Moim podejrzeniem jest że poszły szczoty w silniczku wentylatora ale może macie inne pomysły. Przy okazji chciałbym prosić o podanie ile by ta naprawa kosztowała
![Uśmiechnięty :)]()
Z góry dziękuję za pomoc
![Uśmiechnięty :)]()