Audi A4 b5 1.9tdi 110km - co sądzicie o tym silniku?

05 Sty 2012, 21:10

Witam.Przymierzam sie do zakupu kombika...Jedna z opcji jest a4 b5 1.9tdi 110km ale tylko w automacie.Co sadzicie o tym silniku i skrzyni biegow?Na co zwrocic szczegolna uwage przy zakupie automatu??? Jak ogolnie sprawuja sie te autka?Obecnie mam 100 tdi i jestem zadowolony
Dariusz1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 10 1994
Auto: audi 100 2.5 tdi

09 Sty 2012, 18:28

postów o tym silniku było już na tym forum mnóstwo:) Silnik nie do zdarcia, ekonomiczny- spalanie wg różnych opinii to nawet 4,5 litra w trasie, wybacza jakość paliwa.

Mój ma 250tys przebiegu i sprawuje się wzorowo (oczywiście dbam o niego) . Mocy (przynajmniej mnie) spokojnie wystarcza na wyprzedzanie i całkiem żwawą jazdę. 120km/h masz przy 2,5tys obrotów.
Ekonomię w wypadku tego silnika masz przy 92km/h .

O automacie się nie wypowiem gdyż nie cierpię automatów:P
nie rozumiałem miłości do samochodów... póki nie kupiłem Audi
Mietek851
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris 1.5 Hybrid - test spalania
    Jak przystało na miejskie auto, Toyota Yaris Hybrid nowej generacji okazała się najoszczędniejszym z modeli testowanych przez What Car w kategorii ulicznej eksploatacji, osiągając w mieście wynik 2,94 l/100 km. Zastosowany ...
    Nissan NV200 - TAXI na ulicach Barcelony
    Nissan zaprezentował 22 listopada model NV200 oraz koncepcyjny pojazd e‑NV200 jako taksówkę miejską nowej generacji, przygotowując grunt dla pojazdów zeroemisyjnych w Hiszpanii i zapowiadając dalszy dynamiczny ...