Hmm, kiedyś miałem okazję jechać taką A4 ze znajomymi na wakacje do Węgier, a więc trasa dłuższa, i zupełnie nie rozumiem gdzie ten prestiż ani świetnie spasowane wnętrze... Wnętrze jak w każdym innym samochodzie, pomijając delikatnie temat że na tylnej kanapie ciasno jak skurwysyn (normalnie chyba Corsa D ma podobną ilość), no a wnętrze jak wnętrze... Wiadomo każdy samochód ma inne, ale jakoś nie zauważyłem żeby było aż tak zachwycające jak tutaj zachwalacie... Tzn. źle nie jest, ale deska rozdzielcza nie służy do macania czy spania na niej itp więc nie oceniam pod kątem jakości i miękkości plastików, po prostu była ok... Ale bynajmniej nie było to drewno mahoniowe + skóra z szynszyli żeby zapierało dech w piersiach, w sumie podobna jakość jak w Corolli, Passacie, Ceedzie, Mercedesie C itp. Wg mnie nie ma tu jakościowej przepaści. No ok, jest lepiej niż w Corsie czy 206-ce bo nic nie skrzypi na wybojach, ani nie odstaje źle spasowany schowek
(dodam że jechałem chyba jakąś kiepsko wyposażoną wersją, nie było sterowania radiem w kierownicy, tapicerka materiałowa nie skórzana, więc może to zaburzyło mój pogląd, pewnie jakaś topowa wersja wyposażenia prezentuje się znacznie lepiej w środku)
Vectrą nie jechałem, ale wydaje mi się że raczej nie ma jakościowej przepaści, to chyba trochę bardziej na zasadzie obiegowych opinii że Audi=genialna jakość (w A8 oraz RS6 to się zgadzam, tam jest super, szczególnie RS6 ma mega zajebiste wnętrze jeśli chodzi o wygląd, materiały itp np. jakąś zamszową czy coś kierownicę z "wspawanym" logo RS) ale A4 jest przereklamowane... Auto jak każde inne
Jego zaletą jest 1.9 TDI, mało awaryjny choć nieprzyjemny w odgłosie, czego o Oplowskich dieslach powiedzieć nie można (tzn. też nie zachwycają kulturą pracy, ale do miana bezawaryjnych im daleko
)... Audi ma bardzo fajny silnik 1.8T, znacznie lepsza opcja moim zdaniem niż TDI... o ile oczywiscie nie przeszkadza ci spalanie 10-11l po mieście