Peugeout 407 sw czy Seat Altea XXl?

17 Lip 2008, 14:19

Mam do kupienia Peugeota 407 sw rocznik 2005, poj. 2000cm3, bez wypadku, pierwszy właściciel, diesel z takim wyposażeniem

NAVI
SKÓRZANA TAPICERKA
KLIMATRONIC DWUSTREFOWY
PODUSZKI POWIETRZNE + KURTYNY
4 x EL. SZYBY
EL. LUSTERKA AUTOMATYCZNIE SKŁADANE
EL. FOTELE Z PAMIĘCIĄ
PODGRZEWANE FOTELE
RADIO CD+REGULACJA PRZY KIEROWNICY
ALUFELGI
ABS/ASR
ESP
SKÓRZANA KIEROWNICA
KOMPUTER POKŁADOWY
CENTRALNY ZAMEK
HALOGENY
PARKTRONIK
TELEFON
TEMPOMAT
SENSOR DESZCZU-ZMIERZCHU
LUSTERKO FOTOCHROMATYCZNE

Albo Seata altee rocznik 2006, instalacja gazowa, poj. 1.6, benzyna, stuknięty - po naprawie, pierwszy właściciel, sprowadzany, przebieg 30 tys z wyposażeniem:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, kontrola trakcji, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, komputer, welurowa tapicerka, tempomat.

Oba samochody za 40 tys

jakie jest wasze zdanie na ten temat?
mylo
Nowicjusz

17 Lip 2008, 16:29

ja bym brał peugeota ponieważ wizualnie jest ładniejszy
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

17 Lip 2008, 17:51

A ja bym wybrał Seata, zawsze to Seat a nie francuski Peugot (?)
Rodri94

17 Lip 2008, 20:42

Peugeot nie jest stary, ale trochę przebiegu już musi mieć. Poza tym to jest auto już klasy średniej, więc i wykonanie nieco inne. A w środku to już "Francja-elegancja".

Nie wiem jak stuknięty był Seat i jak naprawiony. A to ma kolosalne znaczenie.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lut 2010, 14:05

407 wydaje mi się lepszy z wyposażenia :mrgreen:
a tego seata odpuść sobie jak był stukany :wink:
janow4
Początkujący

Miejscowość: mława

25 Lut 2010, 16:02

Ja zdecydowanie polecam altee :cool: Wiem co mowie bo sam mam dwie xl-ki(2 tdi dsg i 1,9 tdi) a i pugiem 407 sie jezdzilo(3 w rodzinie 1,8, 2,2 i 2 hdi) altea przy wiekszych przebiegach jest tansza w eksploatacji. odradzam Ci natomiast polaczenie lpg+benz. Diesle w tym modelu po prostu lepiej sie sprawdzaja.
Pochwale sie nowym nabytkiem: Altea XL 1,9 Tdi 2007 r. 120k km porysowane drzwi z prawej strony za ok. 40 tys. wiec za ta benzyne zdecydowanie przeplacilbys :wink: Poszukaj lepiej
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak spać podczas wyprawy samochodowej?
    Wyjazdowe pomysły na nocleg to prawdziwa karuzela. Do dyspozycji mamy kempingi, agroturystykę, hotele i… własne samochody. Oto kilka sposobów, jak urządzić się z noclegiem i które rozwiązanie może być ...

25 Lut 2010, 18:25

Chłopaki, chyba nie ma sensu odpisywać na tematy, które zostały napisane ponad rok temu, kolega już pewnie wybrał samochód...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz