BMW serii 5, Audi A6, Octavia, VW Co lepiej kupić?

28 Paź 2007, 18:51

Mam pytanko co lepiej zrobić kupić 6 letnie bmw serii 5 albo audi a-6, czy może kupić nową skodę octawię z salonu albo VW???

A do tego mam jeszcze jedno pytanie jak kupować to benzynę czy diesla???

Pozdrawiam
bladeostrze
Nowicjusz

28 Paź 2007, 18:52

Powiem krótko... Nowe to jest nowe... przez kilka lat nie będziesz musiał zaglądać
mlodociany17
Nowicjusz

28 Paź 2007, 19:46

:D Z tym niezaglądaniem to tak Ci się tylko wydaje; pomyśl też, ile wynosi utrata wartości po wyjechaniu z salonu... 8)
fordon

28 Paź 2007, 19:51

Trudno się mówi, no i jeszcze zależy czy dużo jeździ, bo moja ciotka przez 12 lat przejechała 30000 niecałe w dodatku!
mlodociany17
Nowicjusz

29 Paź 2007, 19:01

Rocznie robie jakieś 15 tysięcy km więc to chyba nie dużo.
bladeostrze
Nowicjusz

29 Paź 2007, 23:35

a ile masz do wydania??
ja bym wzioł A6 z małym przebiegiem:)albo nowego Passata:)
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Tiguan GTE Active Concept
    Stany Zjednoczone są największym rynkiem SUV-ów na świecie. Auta te, odznaczające się wszechstronnym zastosowaniem, bardzo dobrze pasują do amerykańskiego stylu życia. Podczas North American International Auto Show ...

29 Paź 2007, 23:59

to nie lepiej kupić np 4-letniego A-6 ??;] skoro chcesz kupić nową Octawie czy VW ?? To raczej będzie zakup w granicach 100 tys zł w przypadku Passata, ale Passat Super Auto Jest :D
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

30 Paź 2007, 21:36

Z budżetem to u mnie jest tak, że na auto używane moge przeznaczyć w gotówce jakieś 45 do 50 tysięcy natomiast jesli chodzi o nowe auto to reszte spłacałbym w ratach.
bladeostrze
Nowicjusz

30 Paź 2007, 22:34

to lepiej kup Audi A6.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

31 Paź 2007, 10:17

Osobiści bym wziął Passata z mocnym dieslem :P
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie

31 Paź 2007, 15:33

Widzę że wszyscy piszą jeśli używane to Audi a6 a jeśli nowe to Passat
a co sądzicie o używanym BMW 2002-2003 rok serii 5 a jeśli chodzi o nową to Octawię??

Pozdrawiam
bladeostrze
Nowicjusz

31 Paź 2007, 16:29

Ja pronuje kupic skodę bo co nowe to nowe:P
maroko
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Lis 2007, 15:02

tu jest dobre porównanie. Takie Bmw to można trafić z małym przebiegiem oraz bardzo dobrze wyposażone. Silniki tez sa mocne. Najlepiej 150KM albo więcej. No i kupisz w racicy 30 tyś zł. A Octavie to powyżej 70 tys, jeśli sie nie myle. Ale nowe to nowe, zgodzę sie z przedmówcą :D

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tylko trochę tych kilometrów jest.

albo tu:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

03 Lis 2007, 18:39

Ale widzisz takie BMW mi sie osobiscie bardzo podoba bardziej niż Octawia, na nową taką mnie narazie nie stać ale używana w takim stanie i z silnikime 3,0 d to jest coś co mógłbym kupić i powiem szczerze bardziej mi sie podoba niż Audi a6 które też jest fajne.
I w takim przypadku jest dylemat czy:
-kupić nowe auto lecz z niższej półki ale za to nowe które nie trzeba będzie naprawiać
-albo używane z wyższej półki (o wiele lepiej wyposażone) które osobiście mi się bardziej podoba ale nie nowe w które trzeba będzie zapewne częściej naprawiać. Z drugiej jednak strony jak się kupi w bardzo dobrym stanie używane autko i będzie się o nie dbać to powinno jeszcze dłuugoo posłużyć.

Najgorsze jest jednak trafić takie auto i tu jest największy strach, żeby nie kupić "szrotu" kupując nowe nie ma się takiej obawy.

Co sądzicie o takiej BMW 3,0 d z silnikiem CommonRail (nie wiem czy dobrze napisałem) a może lepiej benzyna?? Co według was jest lepsze BMW czy Audi co wy byście wybrali i dlaczego??

Pozdrawiam
bladeostrze
Nowicjusz

03 Lis 2007, 19:46

Wiesz Disel będzie mniej palić ale z czasem ropa zdrożeje, a benzyna może spaść poniżej 4 zł(tak jak rok temu) ale nigdy nic nie wiadomo. Ja bym Wybrał BMW. Ogólnie bardziej mnie się podoba wygląd zewnątrz jak i wewnątrz. Audi to taki spokojny samochód. Trudno mi go określić. Dla mnie BMW ma charakter a Audi nie za bardzo. Kwestia gustu i upodobań. a oba auta nie są awaryjne jeśli ktoś dba i szanuje.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika