Audi A4 b6 zalanie woda

27 Cze 2013, 19:01

Proszę o pomoc.
Dwa dni temu podczas strasznej ulewy wjechałem w dużą kałużę taka ok 15-20 cm wysokości. Od razu poczułem ze silnik traci moc ale jechałem w końcu po jakichś 300 metrach zjechałem na parking- samochod zgasł. odpalalem - zapalał normalnie ale dosłownie przez sek. normalnie i trzęsie i gaśnie, z tłumika pojawił sie biały dym i jakby wywalał olej. samochód postał dwa dni nic nie robione. dzis odpaliłem i samochod normanie nie spada z obrotow pracuje równo reaguje normalnie na dodanie gazu. Zgasiłem samochod by jeszcze raz odpalic i odpalił ale znowu to samo co dwa dni temu trzęsi,e gaśnie i biały dym z tłumika.
Co może być? proszę o pomoc
michal2132
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 1989
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: AUDI A4 B6
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

27 Cze 2013, 19:09

do puszki filtra zaglądał? woda tam nei stoi?? :mrgreen:
filtr powietrza i tak do wymiany a elektryka do wysuszenia
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Cze 2013, 19:19

W filtrze wilgotno było juz zmienilem filtr
michal2132
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 1989
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: AUDI A4 B6
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Słynny wolnossący silnik V10 Lexusa LFA
    Legendarny Lexus LFA był bez dwóch zdań najbardziej ambitnym projektem w historii japońskiego producenta aut luksusowych. Supersamochód o nadwoziu wykonanym w całości z kompozytów zbrojonych włóknem ...