Audi A4 B7

17 Lut 2010, 22:52

Mam pytanie zamierzam kupić audi a4 b7 z września 2007 roku tylko że poczytałem trochę o silnikach montowanych w tych samochodach i powiem szczerze zawachałem się czy może ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi motorami ( 2.0 tdi 140km ) i czy rzeczywiiście te silniki są takie złe. Z góry dziękuję za pomoc
hco3
Nowicjusz

Miejscowość: Limanowa

18 Lut 2010, 17:34

ZA ciekawe nie są. Z tych lat to są już pewnie lepiej dopracowane ale niesmak jest. CIekawe jakie ma zawieszenie bo się nie orientuję ale jak nadal aluminiowe jak wcześniejsze to lipa.(chociaż szczerze nie wiem). Podsumowując lepiej spójrz za BMW 320D.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

18 Lut 2010, 19:14

W VW/Audi/Skoda/Seat bardzo dobre jest 1.9TDI, ale 2.0 lepiej sobie daruj. Tak jak koczas mówi - ta jednostka sprawia sporo problemów, głównie z powodu mikropęknięć na głowicy i ogólnej kiepskiej kondycji silnika, rozrządu. Możesz trafić na bezawaryjny i pojeździć nim długo, albo jakiś który ci się szybciej rozsypie niż przysłowiowe aluminiowe zawieszenie ;) Ponoć nowsze 2.0 tych problemów nie mają, ale w sumie to są na rynku zbyt krótko żeby to sprawdzić metodą poczty pantoflowej :razz: BMW 320d jest w podobnej cenie, a ma super diesla i super zawieszenie :wink:
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

08 Maj 2010, 22:29

Witam

Ja mam pytanie z innej beczki, ale dotyczące audi a4 b7.

Czy b7 można podzielić na kilka grup ?
Zauważyłem, że tyły tych aut nieco się różnią w sedanie.
mobek12
Nowicjusz

Miejscowość: Chełm

11 Maj 2010, 00:02

Miałem podobny dylemat. Zdecydowałem się na BMW 3 e91 2.0 diesel. Decyzji nie żałuję w ogóle. Polecam.
Pendzelnp
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań - okolice ;)
Prawo jazdy: 10 10 2009
Auto: BMW E91
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...